márc 3, 2021
19 Views
0 0

A BorsodChem megvette az Alteo leányvállalatát

Written by

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. adásvételi szerződést kötött a BC-Therm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. 98 millió forintos jegyzett tőkéjét megtestesítő üzletrész tulajdonjogának átruházásáról – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A BC-Therm az Alteo egyik konszolidációba be nem vont leányvállalata. A cég még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a vegyipari vállalat gőzigényét kiszolgálja.

Az adásvétellel a felek a kazántelep létesítését követően megkötött hosszú távú hőszolgáltatási és kapacitáslekötési szerződésben vállaltaknak tesznek eleget. Ennek értelmében a BorsodChem vállalta a BC-Therm üzletrészének megvásárlását a szerződésben meghatározott határidőre.

A BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni az új tulajdonosra. Az ügylet nem érinti az Alteónak a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységét, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az energiaszolgáltató cég biztosítja.

Az Alteo részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 1200 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb árfolyama 1260 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.

Kiemelt kép: Az Alteo Group zuglói erőműve

24.hu/fn/uzleti-tippek/2021/03/03/borsodchem-alteo-leanyvallalat-bc-term/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?