ápr 6, 2021
7 Views
0 0

A bombázásoktól az olimpiáig meséli el a menekült sportolók történetét ez a videó

Written by

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága egy mindössze egy perces videóban mutatja be azt az utat, amit egy élsportolónak be kell járnia az Olimpián való indulásig akkor, ha menekült. A címe is ez: Az Utazás.

Ez egy elképzelt történet, de számos hasonló életútról számolt be az a 60 sportoló, akik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság menekült sportolóknak szóló ösztöndíjában részesül. Ketten közülük részt is vetteka  film munkálataiban.

Rose Nathike Lokonyen volt az első zászlóvivője a barzil olimpián a történelem során először induló menekült csapatnak. Ő dél-szudánból kényszerült elmenekülni a családjával, amikor a törzsi háború elviselhetetlenné tette az életüket. Egy kenyai menekülttáborban figyeltek fel rá. Most már nairobiban él és egy táborban élő sportolókat edz. A videó kapcsán azt mondta,

„amikor bevonultunk a Maracana stadionba Rioban, az emberek igazán szeretettel fogadtak minket. Úgy éreztük emberek vagyunk. A sportnak tényleg megvan az ereje, hogy megváltoztassa az emberek életét és ez különösen igaz a menekültekre.”A tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon is részt vesz majd egy-egy menekültekből álló csapat. A névsort hamarosan bejelentik.

444.hu/2021/04/06/a-bombazasoktol-az-olimpiaig-meseli-el-a-menekult-sportolok-tortenetet-ez-a-video

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?