jún 9, 2021
9 Views
0 0

A Blikk szerint a bíróság elrendelte a több hazai stadiont is biztosító Tóth Csaba letartóztatását

Written by


T. Csaba biztonsági vezető

A bíróság elrendelte Tóth Csaba harminc napos letartóztatását, írja a Blikk. Tóth – aki cégével több hazai futballstadion biztosítását is ellátja, emellett személyesen is jelen volt, amikor emberei a városligeti építkezés ellen tiltakozó ligetvédőkre támadtak, és az ő emberei űztek ki egy bérlőt Habony Árpád volt barátnője apjának belvárosi ingatlanából – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gyanúja szerint társaival költségvetési csalást követett el. A nyomozó hatóság szerint Tóthék bűnszervezetben követték el a bűncselekményt, amellyel “mintegy 800 millió forintos” kárt okoztak az államnak.

A Blikk cikke után pár órával a Fővárosi Törvényszék is közleményt adott ki “egy biztonsági cég” meg nem nevezett vezetőinek letartóztatásáról. A közlemény szerint a nem nevesített terheltek “hierarchikusan felépített, konspiratívan szervezett, többszintű céghálüzatot működtettek abból a célból, hogy vagyonvédelmi szolgáltatások nyújtása kapcsán keletkező áda-fizetési kötelezettségek alól mentesüljenek”, ami megfelel a Blikk cikkében említett bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás tényállásának. A törvényszék közleményében “több mint 870 millió forint vagyoni hátrányt” említenek okozott kárként.

A törvényszék közleménye szerint a bíróság ugyan megállapította, hogy a terheltek “személyi körülményei rendezettek, szoros családi kötelékekkel rendelkeznek”, mindazonáltal arra jutottak, hogy “szabadlábon hagyásuk esetén a még ki nem hallgatott személyeket befolyásolnák”, bizonyítékokat rejtenének el vagy semmisítenének meg, és két terhelt esetén még újabb bűncselekmények elkövetésétől is tartani lehet. Az előzetes letartóztatást a bíróság abban az esetben rendelheti el, ha a terheltek esetén fennáll a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés, illetve a tanúk vagy a nyomozás befolyásolásának lehetősége közül bármelyik.

444.hu/2021/06/09/a-blikk-szerint-a-birosag-elrendelte-a-tobb-hazai-stadiont-is-biztosito-toth-csaba-letartoztatasat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?