ápr 28, 2021
7 Views
0 0

A Blikk rákérdezett a szakszervezeti elnöknél: mit szólnak a szociális dolgozók a megbízhatósági vizsgálathoz?

Written by

Hogyan értesültek arról, hogy a szociális dolgozókra is megbízhatósági vizsgálat várhat?

– Egy fogyatékkal élőket ellátó nagy intézményben dolgozó kollégák szóltak nekünk, hogy elkezdték teríteni a hozzájáruló nyilatkozatokat. Azokon fel van tüntetve, hogy állásvesztéssel jár, ha nem írják alá. Megdöbbenéssel és felháborodással fogadtuk ezt. A jogszabályi háttér már megvan hozzá, de úgy tudjuk, eddig nem alkalmazták.

Kiket érint ez?

– Január elseje óta azt, aki a kormány vagy a kormány tagjának irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szerv foglalkoztatottja. A megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni fellépés egyik eszköze, ami a rendőrök vagy kormánytisztviselők esetében elfogadható, de nem értem, egy gyermekvédelmi dajkát vagy idősotthoni gondozót miért kellene alávetni annak, hogy akár titkosszolgálati eszközökkel megfigyeljék.

(A legfrissebb hírek itt)

Ez az eljárás a gyakorlatban hogyan nézhet ki?

– Mi is csak találgatni tudunk, nagy fantázia kell ahhoz, hogy korrupciós lehetőséget véljünk felfedezni egy szenvedélybetegeket segítő dolgozó esetében. Azt tudjuk elképzelni például, hogy valaki egy ellátott hozzátartozójának adja ki magát, és pénzt kínál az intézménybe történő felvételért vagy jobb körülményekért, így tesztelve a dolgozót.

Ez is érdekelheti: Hiába a jogerős ítélet, még mindig nem kezdte meg a börtönbüntetését Balmazújváros korábbi polgármestere – videó

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/politika/szocialis-dolgozok-tamogatas-korrupcio-kormany/0jj3ev2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?