márc 4, 2021
7 Views
0 0

A Blikk megtalálta Évike nénit, a Facebook csillagát – Mosollyal gyógyít Mackó mama

Written by

Ilyen ember Méhész Ottóné Radócz Éva (68) is, aki csak Mackó mama néven vált ismertté a közösségi médiában. Az idős hölgy gyakorlatilag felrobbantotta a Facebookot, néhány hete több fővárosi járaton is medvemaszkban és fülecskés sapkában tűnt fel, jókedvre derítve ezzel az utasokat.

A Facebookon rengetegen megosztották Mackó mama utazós képét /Fotó: Facebook

A Facebookon rengetegen megosztották Mackó mama utazós képét /Fotó: Facebook

– Nagyon untam már a maszkosdit, és szerettem volna egy kis humort vinni bele. Először bőrből csináltattam álarcot, de nehezen láttam ki belőle, és a szemüvegemet is nyomta. Majd karácsonyra a legidősebb unokámtól megkaptam a sapkához gombolható mackómaszkot.

Hogy teljes legyen az összkép, a maszk mellé egy barna színű kabátot is magára ölt Éva. Az öltözékkel határozott célja van.

(A legfrissebb hírek itt)

– A nevetés oldja a stresszt, és az immunrendszerünk működésére is jó hatással van. Szerettem volna, hogy az emberek megfeledkezzenek a kellemetlenségekről, és mosolyogjanak. Van, aki ugyan azt gondolja: megőrült a néni, de a lényeg, hogy nevet – magyarázta Éva, akit többen le is szólítanak, közös fotót készítenek vele, vagy csak egyszerűen jelzik, hogy jó dolgot csinál.

A mackók iránti rajongása 23 éve, egy iskolai estélyen kezdődött, ahol egyik gyermeke is szerepelt az osztályával.

A nyugdíjas asszony a nehéz időkben fontosnak tartja, hogy reményt öntsön mások, akár idegenek lelkébe is /Fotó: Varga Imre

A nyugdíjas asszony a nehéz időkben fontosnak tartja, hogy reményt öntsön mások, akár idegenek lelkébe is /Fotó: Varga Imre

– Minden gyerek egy kabalát tartott a kezében. Egyikük egy mackót, amely megragadta a tekintetemet. Először kölcsönkértem, majd nekem ajándékozták. Onnantól fogva mindenkitől mackós dolgokat kaptam ajándékba, és én magam is megvettem azokat a tárgyakat, amelyek elvarázsoltak.

Évának azóta nagyjából ötezer darab mackót sikerült felhalmoznia, és szinte minden mackómintás a lakásában.

– Sok szeretetet kaptam ezektől a maciktól, és ezt szeretném átadni másoknak. A mackómaszkkal azt szeretném közvetíteni, hogy segíteni érdemes.


EXTRA AJÁNLÓ
Vigyázat, mérgező lehet, ha így fűtünk! (x)
Gyanús tüneteket észlel a mellén? Ezeket kell figyelni (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/evike-neni-macko-mama-mosoly/zmdy6s9

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?