ápr 28, 2021
7 Views
0 0

A beoltottak egy százaléka nem termelt antitestet a vizsgált fővárosi intézményekben

Written by

A Fővárosi Önkormányzat megvizsgáltatta a legveszélyeztetettebb budapesti intézmények lakóit és dolgozóit, van-e védettségük két oltás után – számolt be a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

A fővárosi fenntartású idősotthonokban 2877 ellátott és 1588 munkatárs, míg a hajléktalanellátásban 1172 ellátott és 427 dolgozó vette fel az oltást. Közülük véletlenszerűen választották ki azt a 992 főt, aki már mindkét oltását megkapta.

„Összesen 1 százalék, vagyis 11 esetben nem volt kimutatható antitest, ami a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nem jelenti, hogy ne lennének védettek, csak az antitest a vérükben nem haladta meg a határértéket, az 50 U/mL-t. A vizsgálat célja az volt, hogy megnézzük, kialakult-e a nyájimmunitás azokban az intézményekben, amelyek fokozottan ki vannak téve a járványnak. A nem védett személyekre továbbra is figyelnünk kell, azonban ők annyira kevesen vannak, hogy már nem alakulhat ki járványgóc, tehát a bentlakók és a dolgozók is biztonságban vannak” – írta Karácsony, aki szerint az emberek megvédéséhez nem légből kapott táblázatok, hanem ilyen vizsgálatok kellenek.

Noha a főpolgármester nem tért ki erre, a vizsgált intézményekben csak Pfizer- és Moderna-vakcinával oltottak.

24.hu/kozelet/2021/04/28/karacsony-fovarosi-intezmenyek-oltas-vizsgalat-hatekonysag/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?