okt 18, 2020
6 Views
0 0

A belga karatehősből lett akciósztár – 60 éves lett Jean-Claude Van Damme, most is kirobbanó formában van

Written by

A manapság már egyre ritkábban filmező színész egyike azon keveseknek, akiknek nem okozott különösebben nagy kihívást, hogy filmjeihez jó formába hozza magát, hiszen tulajdonképpen az hozta meg számára az áhított sikert, amit gyerekkorában igen szorgalmasan elsajátított. A belga karatehős mindössze tízéves volt, amikor édesapja hatására belecsöppent a harcművészet világába, amely aztán az egész életét meghatározta.

(A legfrissebb hírek itt)

Apja könyvelő, anyja virágárus volt /Fotó: Twitter

Apja könyvelő, anyja virágárus volt /Fotó: Twitter

A színész Jean-Claude Camille François Van Varenberg néven született 1960. október 18-án Brüsszelben Eugene Van Varenberg belga könyvelő és felesége, Eliana virágüzlet-tulajdonos gyermekeként. Van Damme-ot apja tízéves korában beíratta egy shotokan karate tanfolyamra, ahol egészen a fekete övig jutott. Az elsajátított impresszív rúgási és törési technikák mellett taekwondo és Muay Thai fogásokat is tanult.

Az izmait a súlyemelésnek köszönheti, később a Mr. Belgium testépítőcímet is elnyerte. Van Damme tizenhat évesen a balettba is belevágott.

A fiatal Jean-Claude (középen) karatéban és kick-boxban is sikert sikerre halmozott /Fotó: Facebook

A fiatal Jean-Claude (középen) karatéban és kick-boxban is sikert sikerre halmozott /Fotó: Facebook

– A balett művészet, ugyanakkor egy igen nehéz és komoly sport is. Ha túlélsz egy balettfoglalkozást, túlélsz bármely más edzést is – fogalmazott korábban az akciósztár, aki tizennyolc évesen edzőtermet nyitott Brüsszelben, mely szép kis summát, megközelítőleg havi 15 ezer dollárt (4,6 millió forintot) hozott számára. Küzdősportkarrierje is szépen alakult: tizenkilenc évesen Európa-bajnok és világbajnok lett.

Első apróbb statisztaszerepét 1984-ben kapta, a francia Rue Barbare című moziban szerepelt, majd a Mindörökké Monacóban is feltűnt, amelyért feladta az edzőtermét.

Az Amerikai Egyesült Államokba a 80-as években utazott, ahol eleinte alkalmi munkákból élt meg, és egy bérelt autóban hajtotta álomra a fejét, majd betört a filmiparba.

(Ez is érdekelheti: Mi történt? Dührohamot kapott Jean-Claude Van Damme fia, késsel fenyegette a rendőröket)

Az akciósztár még mindig jó formában van:

Egyszer vesztett csak

Sokan felhagynak a versenysporttal a színészet kedvéért, ám Van Damme esetében nem így történt. A belga akciósztár akkor is folytatta kick-box karrierjét, amikor filmes munkáival volt elfoglalva, s lenyűgöző rekordját is képes volt megtartani. Tizenkilenc profi kick-box meccsből csupán egyet vesztett el, azt is csak azért, mert akkor ütötte ki ellenfelét, amikor az már a földre került.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Sajtrajongók figyelmébe: most döbbenetes áron vehetjük meg a kedvencünket (x)
A terhesség kellemetlenségei: így is enyhíthetjük a hangulatingadozást (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/jean-claude-van-damme-60-eves-lett/9ktt0gh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?