máj 27, 2021
16 Views
0 0

A baloldal egyoldalú vitát rendezett az uniós pénzek felhasználásáról

Written by

Egyoldalú vitát rendeztek az európai zöldek szervezésében Brüsszelben az uniós pénzek felhasználásáról. A meghallgatásra kizárólag a Magyarországgal szemben kritikus képviselők és politológusok kaptak meghívást, mint például Hadházy Ákos, vagy az amerikai liberális Kim Schepelle, a CEU egykori oktatója, aki rendszeresen vett részt a magyar ellenzéki pártok Orbán Viktor ellenes kampányában. Az elfogult európai parlamenti vita miatt több frakció képviselői tiltakoztak.

A vitát a Költségvetési Ellenőrző szakbizottságban a magyar kormánnyal szemben kritikus Daniel Freund, német zöldpárti képviselő szervezte. Több frakció képviselői szerint az uniós jogot is érintő témában egyoldalúan csak a Magyarországot korábban is bíráló szakértőket és politikusokat hívott meg.

A Hír TV úgy tudja, hogy a vita egyoldalúsága miatt több frakció képviselői is tiltakoztak. Ez azonban csak annyi változtatást eredményezett, hogy a Transparency International nevű civil szervezettől a cseh irodavezetőt, és a nem a magyart hívták meg.

Online jelentkezett be a vitára az amerikai liberális politológus, Kim Schepelle, aki évek óta diktatúra építéssel vádolja a magyar illetve a lengyel kormányt és támogatta a magyar ellenzéket az Orbán Viktor elleni kampányban.

Hadházy Ákos magyarul elhangzó felszólalását azzal kezdte, hogy a meghallgatás szervezői arra kérték, Magyarországra utalva, hogy a “puszta” polipról beszéljen. Azzal vádolta a magyar kormányt, hogy szabálytanul jár el a közbeszerzéseknél.

Közben a Bizottság az Európai Bíróság döntését várja arról, hogy jogállamisági aggályok esetén meg lehet-e vonni az uniós pénzeket. Ezt a döntést szeretné előbbre hozni az Európai Parlament, ezért a baloldali frakciók az eljárás felgyorsítását kérték, hogy az ítélet még a jövő évi magyar parlamenti választások előtt megszülethessen.

HírTV

hirtv.hu/hirtvkulfold/a-baloldal-egyoldalu-vitat-rendezett-az-unios-penzek-felhasznalasarol-2522371?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?