márc 30, 2021
7 Views
0 0

A Balatonnál tudják, nem lehet elég korán kezdeni

Written by

A korábbi szeles napok miatt tartalék időpontban, hétfőn és kedden végzik az idei első légi biológiai szúnyoggyérítést a Balatonnál. Ezer hektárnyi területen indul el a munka – írja a hirbalaton.hu a Balaton Szövetség tájékoztatása alapján.

Emlékeztetnek arra, hogy a Balaton térségében az elmúlt években a csípőszúnyogok gyérítése a Balatoni Szövetség szervezésében zajlott, melyet kiegészített a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) országos programja.

A Balatoni Szövetség általában két alkalommal végeztetett teljes körű biológiai lárvagyérítést, 1200-2000 hektár területen, valamint szükség szerint, általában két kémiai kezelést a kifejlett szúnyogok ellen, nagyjából hatezer hektáron, a települések partközeli területein.

Mint írják, a költségek visszafogása a kormányzati intézményeknél megkezdődött, így nem várható, hogy a katasztrófavédelem a korábbiaknál intenzívebb szúnyoggyérítési tevékenységet tud biztosítani a balatoni régióban. Azonban ahhoz, hogy zavartalan legyen a turisztikai szezon, elengedhetetlen a csípőszúnyog elleni hatékony védekezés fenntartása, „ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Balatoni Szövetség továbbra is biztosítani tudja az elmúlt években megszokott sikeres kezeléseket.”

Nyitókép: Pixabay.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?