márc 29, 2021
6 Views
0 0

A balassagyarmati polgármester szerint sokan koronavírusosan járnak dolgozni a pluszpénz miatt

Written by

A balassagyarmati polgármester szerint sokan koronavírusosan járnak dolgozni a pluszpénz miatt

Csach Gábor ismét egy hosszú posztban ismertette a balassagyarmati járványhelyzetet. Leírta, hogy a kórház kapacitása a vége felé jár, és azt is tapasztalták, hogy egyes munkahelyeken a békeidőben megszokott bónuszrendszer miatt betegen mennek be a dolgozók.

A polgármester kifejtette, hogy a Dr. Kenessey Városi Kórházban mind a normál, mind az intenzív ellátás a kapacitás 90 százaléka felett üzemel. A covid-részlegeken a hétvégén 217 covid-beteg gyógyult, közülük húszan voltak lélegeztetőgépen. A covid-ágyakon több mint negyven balassagyarmati gyógyul. 

Ezen felül Csach Gábor közölte, hogy levelet küld a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének, hogy ajánlásukkal segítsenek csökkenteni főleg a nagyüzemekben a fertőzésveszélyt, elsősorban a beléptetési rendszer szigorítására és az öltözők fertőtlenítésére vonatkozóan. Illetve abban is tanácsot kérnek, hogyan kezeljén a járvány idején a békeidőben a táppénzcsalók miatt kitalált fizetési bónuszrendszert (havi-negyedévi pluszpénz annak a dolgozónak, aki nincs betegállományban). “Ez utóbbi miatt sajnos rengeteg példa van arra, hogy többen covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgozni járnak, és ezzel veszélyeztetik nemcsak maguk, de mások életét és a gazdasági termelést is” – írta a polgármester a Facebook-oldalán.

20 ezer felett a koronavírusban elhunytak száma hazánkban

atv.hu/444.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-a-balassagyarmati-polgarmester-szerint-sokan-koronavirusosan-jarnak-dolgozni-a-pluszpenz-miatt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?