nov 21, 2020
18 Views
0 0

A 2016-os vagy a mostani focicsapat a jobb? Marco Rossi válogatottja az Eb után is sikeres lehet

Written by

Történelmet írt a magyar labdarúgó-válogatott, két egymást követő Európa-bajnokságra ugyanis még sohasem jutott ki – egészen idáig. A szurkolók napok óta hasonlítják össze a 2016-os kontinenstornán részt vevő együttest a mostanival, amely az Izland elleni sikeres pótselejtezőnek köszönhetően (2-1) kvalifikálta magát a jövő évi viadalra.

(A legfrissebb hírek itt)

Vajon a négy évvel ezelőtti gárda vagy Marco Rossi csapata a jobb?

A legutóbbi Eb-n a legjobb 16-ig menetelt a válogatott. A mostani gárda az Eb-kvalifikáció mellett megnyerte csoportját a Nemzetek Ligájában, s felkerült a sorozat A divíziójába, és szintén a legjobb 16 európai csapat között szerepelhet.

Mindkét válogatott hatalmas sikert ért el, ugyanakkor nagy különbséget jelent, hogy a 2016-os csapat gerincének – Király Gábor, Juhász Roland és Gera Zoltán – karrierje utolsó nagy tornája volt a franciaországi Eb. A jelenlegi meghatározó játékosok közül többen, például Szoboszlai Dominik. Sallai Roland vagy Szalai Attila pályájuk elején járnak, hosszú évekig erősíthetik a nemzeti csapatot. Az osztrák Salzburgban játszó Szoboszlaiból pedig akár még világsztár is válhat, ennyire ígéretes játékos nem szerepelt négy éve.

Válogatott 2016-2020

Válogatott 2016-2020

Sok fiatalnak ad lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitány. Ez optimizmusra ad okot, fényes jövőképet vetít elő – magyarázta Juhász Roland (37), a 2016-os Eb-gárda tagja.

– Az akkori csapatunk legnagyobb erőssége az egység volt. Mindenki küzdött a másikért. Senkinek nem fájt, ha esetleg nem játszott. Mindez a mai válogatottra is igaz, rendkívül összetartó.

A 2016-os gárda esetében fontos megemlíteni, hogy a csapat alig egy évvel az Eb után már kínos vereségeket szenvedett Andorrában (1-0) és Luxemburgban (2-1). Bozsik Péter (59) korábbi szövetségi kapitány azt is kiemelte, amíg négy évvel ezelőtt a torna után kevés játékosnak volt lehetősége topligában játszani, ezúttal komoly esély van rá, hogy a gárda magja elit bajnokságba kerüljön.

– Bízhatunk benne, hogy ennek a csapatnak nagyobb lesz a kifutása. A fiatalok ígéretes karrier előtt állnak, jó eséllyel neves, BL-ben szereplő klubokhoz kerülhetnek – magyarázta a szakember, aki szerint játékban is előrébb tart a mostani válogatott.

– Kombinatívabb futball és rugalmasabb felállási forma jellemzi a jelenlegi válogatottat. 2016-ban szűkebb volt a keret, most a hiányzókat könnyebb pótolni.

EXTRA AJÁNLÓ
Ezen a híres webshopon november 20-án csap le a Black Friday! (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/marco-rossi-futball-magyar-valogatott-eb/d0yldvt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?