aug 14, 2020
25 Views
0 0

Elfogtak három enyingi férfit az érdi tömegverekedés miatt

Written by

A rendőrség újabb három férfit vett őrizetbe az érdi tömegverekedés résztvevői közül. Július 31-én botokkal, késekkel esett egymásnak két család Érden egy benzinkútnál, a verekedésben egy ember meghalt, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

Később kiderült, hogy egy pár szakítása miatt törhetett ki a balhé: az enyingi feleség elszökött érdi férjétől, ezért az érdi család visszakövetelte az esküvő árát. Az érdi család ügyvédje az ATV híradójának később azt mondta, ügyfelei fegyvertelenül mentek el a benzinkúti találkozóra, azt gondolták, békésen elrendezhetik a régóta húzódó konfliktust. A házasság megromlása után a szócsaták és az üzengetések hónapok óta zajlottak a két család között, júliusban pedig most meggyilkolt férfi édesanyja tett feljelentést a rendőrségen, mert az az előző hónapban több alkalommal ordibáló férfiak jelentek meg a házuk körül. Az érdiek ügyvédje szerint a konfliktus során tettlegesség a benzinkúti vendetta előzz csak egyszer, júniusban Siófokon történt, akkor az enyingi csapat „kést tett az érdi férj torkához, levizelték, és térden állva kellett az életéért könyörögnie.”

Az érdi tömegverekedés egyik enyingi gyanúsítottjának elfogása

Az érdi tömegverekedés egyik enyingi gyanúsítottjának elfogása

Fotó: Police.hu

A rendőrség most azt írja közleményében, hogy folytatták a nyomozást, kamera felvételeket elemeztek, tanúkat hallgattak meg és további adatokat gyűjtöttek. Így azonosítottak és fogtak el 2020. augusztus 14-én hajnalban Enyingen és Siófokon a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével még két férfit, akiket csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.

B. Krisztófer 21 éves enyingi és R. István 35 éves siófoki lakosokat a rendőrök őrizetbe vették. Pár órával később, Székesfehérváron elfogták F. András 28 éves enyingi lakost, akit szintén csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével gyanúsítanak. 

index.hu/belfold/2020/08/14/elfogtak_harom_enyingi_ferfit_az_erdi_tomegverekedes_miatt/

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap