aug 13, 2020
48 Views
0 0

Élethű robotállatokkal enyhítenék az idősebbek magányát az Egyesült Államokban

Written by

A koronavírus-járvány terjedése sokakat kényszerített tartós elszigeteltségbe, főleg az idősebb korosztályt, akik a leginkább ki vannak téve a fertőzés kockázatainak. Az Egyesült Államok a koronavírus elleni küzdelem nyolcadik hónapjában tart, több mint 5 millió esetről számoltak már be, és több mint 163 000 haláleset történt.

Mivel az idősotthonokban a látogatások továbbra is számos államban korlátozottak, egyes ügynökségek kreatív módszereket találtak ki az elszigetelődésből következő űr betöltésére. Az egyik ilyen megoldás az élethű robot háziállat, aki társként segíthet átvészelni ezt a megterhelő időszakot.

Tedd Fischer, a robotállatokat gyártó vég vezérigazgatójaa CNN-nek elmondta, hogy az robotállatok képesek megteremteni egy igazi állat illúzióját, mert dinamikusan reagálnak a különböző érintésekre, hangokra, fényekre és egyéb környezeti hatásokra. 

A robotállatok először New York államban jelentek meg, de a pozitív fogadtatás után már egyre több idősek otthonában segítenek csökkenteni az ott lakók magányát. 

Pup-Lifestyle-2 1800x1800

Fotó: Joy For All Pets

index.hu/mindekozben/poszt/2020/08/13/elethu_robotallatokkal_enyhitenek_az_idosebbek_maganyat_az_egyesult_allamokban/

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap