aug 12, 2020
18 Views
0 0

Bukowski 100 a Trip hajón

Written by

Augusztus 16-án lenne 100 éves Charles Bukowski. Az amerikai költő-író születésnapját, életét, munkásságát és örökségét augusztus 18-án a budapesti Trip hajón nagyszabású emlékesttel ünneplik meg.

A programban szerepel drMáriás képzőművész, zenész, író rendhagyó performansz-kiállítása és személyes tárlatvezetése egyedi Bukowski-grafikái között, amelyeket a Macskák című válogatáskötethez készített. Ezek a képek a program végén megvásárolhatók. 
Az emlékest keretében Prieger Zsolt beszélget a Charles Bukowski-életműsorozat fordítójával, Pritz Péterrel az íróról és örökségéről. Ezután a Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongó különítménye olvas fel részleteket az író műveiből. A fellépő Hajdú Róbert, Tóth Ádám, Bánvölgyi Tamás és Miklós Krisztián vitte színpadra Bukowski Postája nyomán a Vissza a feladónak! című darabot, amelyet a tervek szerint ősszel újra előadják a Tripen. 
 
A felolvasás után Bukowski-kvízt tartanak: a szerző életéből összeállított játék nyertesei egy-egy Bukowski-könyvvel gazdagodhatnak. A kvíz után pedig Bukowski after lesz a fordítóval, alias Doktor Pepperrel.

2020.08.12

|

est.hu/cikk/134251/bukowski_100_a_trip_hajon

Article Categories:
est.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap