aug 12, 2020
28 Views
0 0

Bíróság előtt felelnek a nagylóki emberölés elkövetői és segítői

Written by
Bíróság előtt felelnek a nagylóki emberölés elkövetői és segítői

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 2019. november 29-én Nagylókon talált férfi holttesttel összefüggésben, emberölés bűntett miatt rendeltek el – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.

A rendőrségre 2019. november 29-én 4 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Nagylókon egy holttestet találtak. A helyszíni szemle adatai arra utaltak, hogy a vendéglátó egység teraszán fekvő férfi bűncselekmény áldozata lett. A Fejér megyei nyomozók az esettel összefüggésben, az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeként még aznap azonosították a feltételezett elkövetőket. B. Lászlót, J. Nándort és F. Lászlót a rendőrségre előállították, majd őrizetbe vételük mellett aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak letartóztatását a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte, és az eljárás vizsgálati szakaszának befejezéséig meghosszabbította. A nyomozás adatai szerint a három férfi 2019. november 28-án az esti órákban a nagylóki italozó teraszán az ittas állapotban lévő és alvó, ezáltal védekezésre képtelen 43 éves sértettet szigetelőszalag segítségével egy székhez rögzítették, annak támlájához hozzáragasztották, majd ebben az állapotban szándékosan a teraszon hagyták. A férfi másnap reggelre, kihűlés miatt elhunyt. A nyomozás során felmerült annak gyanúja, hogy az eseménysor segítője volt egy helybéli nő, aki az elkövetőknek eszközt adott, valamint jelenlétével és viselkedésével a cselekmény végrehajtására biztatta őket. H. Kornéliát a nyomozók 2020 januárjában gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében bűnsegédként való részvétel miatt. A nő vonatkozásában a Székesfehérvári Járásbíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyben a nyomozók halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény miatt még további négy férfit hallgattak ki, akik a megalapozott gyanú szerint a sértett önmentésre képtelen állapotát észlelték, ennek ellenére a tőlük elvárható segítséget nem nyújtották részére, és sorsára egyedül hagyták. A gyanúsítottak az eljárásban szabadlábon védekezhettek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadták.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2020. augusztus 12.

www.objektivhir.hu/display/hir.php?hirid=56216

Article Categories:
Objektív Hírügynökség
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap