aug 11, 2020
27 Views
0 0

„Feldolgozhatatlan, ami vele történt” – Összetört Benedek Tibor egykori csapattársa: Kiss Gergely képtelen túllendülni a gyászon

Written by

A június 18-án, hosszú betegség után elhunyt, háromszoros ötkarikás aranyérmes vízilabda-legenda halála óta két hónap telt el, de családja, barátai, korábbi csapattársai fájdalmára az idő nem jelent gyógyírt.

(A legfrissebb hírek itt)

A szövetségi kapitányként is vb-aranyat nyerő sportoló június 18-án hunyt el /Fotó: MTI-Kovács Tamás

A szövetségi kapitányként is vb-aranyat nyerő sportoló június 18-án hunyt el /Fotó: MTI-Kovács Tamás

– Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni. Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre – mondta lapunknak Kiss, aki Sydney-ben (2000), Athénban (2004) és Pekingben (2008) is felállhatott a dobogó legfelső fokára Benedek oldalán, 2004 és 2007 között pedig klubtársként a Honvéd sikeréért is együtt küzdöttek.

Az öt évvel fiatalabb pólós a kezdetektől felnézett a csapatkapitányra, igazi vezérként, bajtársként tekintett rá, de a háromszoros olimpiai bajnok generáció két kiválóságát szoros barátság fűzte egymáshoz a medencén kívül is.

Kiss Gergely szerint barátja is azt akarná, hogy nélküle is pólózzon a Masters csapat /Fotó: Pozsonyi Zita

Kiss Gergely szerint barátja is azt akarná, hogy nélküle is pólózzon a Masters csapat /Fotó: Pozsonyi Zita

Kiss és a pólós aranycsapat további klasszisaiból álló Millennium Masters számára nem lesz könnyű újra medencébe ugrani Benedek nélkül: a gárda szerdán a Hajós Alfréd uszodában először játszik gálamérkőzést az ikon halála óta. Volt társai közül többen nehezen vállalták el a fellépést, hiszen a csapatkapitány hiányát örökre érzik majd a medencében. Azonban a háromszoros olimpiai bajnok klasszis szerint Benedek is azt akarná, hogy folytassák a vízilabda népszerűsítését.

Benedek Tibor (balra) edzőként is segítette Kisst (7-es sapka) /Fotó: MTI-Kovács Tamás

Benedek Tibor (balra) edzőként is segítette Kisst (7-es sapka) /Fotó: MTI-Kovács Tamás

– Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább – fogalmazott Kiss.

Megemlékezés a kupadöntő előtt

A szurkolóknak a Magyar Kupa csütörtöki döntője előtt lehetőségük lesz emlékezni Benedekre. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a 18:50-kor induló finálé előtt a kihelyezett kivetítőkön egy olyan filmet mutatnak be, amely a pólóslegenda pályafutásának legszebb pillanatait idézi fel.

EXTRA AJÁNLÓ
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)
Balul sült el a horvátországi nyaralás: Tamás tanulságos története (x)

www.blikk.hu/sport/csapat/benedek-tibor-kiss-gergely-gyasz-feldolgozas-hiany/2kqwjzp

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap