aug 10, 2020
39 Views
0 0

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Győr térségében

Written by

Öt illegális migránst szállított autójában egy osztrák menekültkártyával rendelkező afgán sofőr.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák honosságú gépkocsit 2020. augusztus 10-én 4 óra 25 perckor, az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben az osztrák menekültkártyával rendelkező afgán állampolgárságú sofőrön kívül, további öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/embercsempeszt-fogtak-el-a-rendorok-gyor

Article Categories:
police.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap