aug 4, 2020
19 Views
0 0

18 millió fölött a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Written by

Már több mint 18 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 690 ezret. Brazíliában több mint félezer új halálesetről számoltak be egy nap alatt, amivel az országban több mint 94 ezerre nőtt az összes áldozat száma. Spanyolországban a vendéglátást is új alapokra helyezik.

Koronavírus: Több mint 18 millió fertőzött világszerte

Spanyolország

Mobilapplikáción keresztül rendelhetik meg az ételüket a vendégek az egyik spanyolországi étteremben, hogy a minimumra csökkentsék a személyes érintkezéseket. Az ország vendéglátóiparának ugyanis alkalmazkodnia kell a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokhoz. Az egyik vendég elmondása szerint az alkalmazás nagyon interaktív, és felhasználóbarát. Végig lehet rajta követni a rendelést, így a vendég tudja, várhatóan mikor érkezik meg a rendelése – magyarázta.

Egyesült Államok

Csaknem 200 katonai orvost és logisztikai szakértőt küldött az amerikai védelmi Minisztérium Kaliforniába, hogy megerősítsék a helyi kórházi stábokat.

Az államban egyébként csökkent a koronavírus új fertőzötteinek és a kórházi ellátásra szorulók aránya és Kalifornia kormányzója szerint is biztatóak a legújabb adatok a csaknem 40 millió lakosú államban.

Az amerikai elnök, Donald Trump úgy véli, hogy az állandósított vesztegzár nem járható út a koronavírus elleni küzdelemben. Szerinte a teljes vesztegzár nem akadályozza meg a fertőzés terjedését a jövőben, hanem visszatér újból, ahogy ezt más országoknál látni lehet. „A lezárások célja, hogy időt nyerjünk, hogy a kapacitásainkat felépítsük a kórházakban különösen, és, hogy többet megtudjunk a vírusról, és hatékony ellenszert tudjunk kifejleszteni ellene” – magyarázta Trump.

Ausztárlia

Mozgósítják a katonaságot is Ausztrália Victoria államában annak érdekében, hogy segítsenek betartatni a koronavírus terjedésének megakadályozására bevezetett vesztegzárat: az államban többek között éjszakai kijárási tilalom van, és szigorúan korlátozzák a lakosok mozgását.

Az ország szintén lezárta az Uluru hegyet körülvevő nemzeti parkot is, miután a helyi őslakos közösség maga zárta el az oda vezető utat. Az őslakosok attól félnek, hogy a turisták esetleg behurcolják a koronavírust a területre, ezért nem engedték a behajtást.

Latin-Amerika

Meghaladta az 5 milliót az igazolt koronavírusos esetek száma Latin-Amerikában.

A mexikói diákok a főbb televíziós csatornákon közvetített műsorokból fognak tanulni a következő tanévben. A kormány bejelentette, hogy az iskolákat csak akkor nyitják meg, ha a koronavírus-fertőzések száma elkezd csökkenni.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/kulfold/20200804-18-millio-folott-a-koronavirus-fertozottek-szama-vilagszerte

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap