aug 3, 2020
6 Views
0 0

Több mint 3300 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban a franciák

Written by

Több mint 3300 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban a franciák

Franciaországban 3376 koronavírussal fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban – közölte a francia egészségügyi minisztérium hétfőn.

A tájékoztatás szerint ezzel párhuzamosan egyre többen vannak intenzív osztályon, számuk jelenleg 384-re gyarapodott. Ugyanakkor százzal, 5198-ra csökkent a kórházakban ápolt betegek száma. Szakértők szerint az utóbbi adat egy tíz hét óta tartó trendbe illeszkedik, így vélhetően a fertőzöttek számának újbóli növekedése nem fogja leterhelni a francia egészségügyi rendszert. Ugyanakkor az elmúlt öt napban átlagosan ezer fölött volt a regisztrált esetek napi száma, ami jóval meghaladja a júniusban mért 435-öt és a júliusban regisztrált 746-ot.

Franciaország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai ország, ahol eddig 225 ezer 198-an fertőződtek meg és a kór 30 ezer 294 ember életét követelte. Az esetek számának drámai emelkedése miatt a múlt héten több francia városban ismét szigorúbb intézkedéseket fogadtak el a járvány féken tartására.

A brit egészségügyi minisztérium 938 új esetet jelentett hétfőn az Egyesült Királyság területén. Június közepe óta ez volt a második legnagyobb növekedés a fertőzöttek napi számát tekintve. A legtöbb esetet – 955 -öt – ebben az időszakban július 29-én regisztrálták. Nagy-Britanniában eddig 307 251 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 46 ezer 295-en hunytak el a kórban.

MTI; Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

pestisracok.hu/tobb-mint-3300-fertozottet-regisztraltak-az-utobbi-harom-napban-a-franciak/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tobb-mint-3300-fertozottet-regisztraltak-az-utobbi-harom-napban-a-franciak

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap