aug 2, 2020
18 Views
0 0

Hogyan tartsuk távol otthonunktól a besurranó tolvajokat? – Rendőrségi jótanácsok

Written by

Zárjuk a kaput és a bejárati ajtót

Otthon tartózkodáskor, napközben is zárjuk be a kertkaput, a bejárati ajtót, mert nem biztos, hogy észrevesszük a hívatlan látogatót. Miközben a szobában tévézünk, pihenünk, teszünk-veszünk, a besurranó tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeit.

Ha csak rövid időre hagyjuk el a lakást, házat, például kimegyünk a kertbe, vendéget kísérünk ki, vagy éppen ismerősünkkel váltunk pár szót az udvaron, akkor is mindig zárjuk be az ajtókat (pl.: terasz-, hátsó vagy garázsajtót) és ablakokat (még a fürdőszobai vagy a mellékhelyiségen lévőket is).

(A legfrissebb hírek itt)

Szellőztetéskor is legyünk óvatosak

Felügyelet nélkül ne hagyjuk tárva-nyitva a földszinti, emeleti függőfolyosóra nyíló lakás vagy kertes ház ajtajait, ablakait! Ellenkező esetben az elkövető egy pillanat alatt bejuthat az ingatlanba, és mindent visz, ami könnyen mozdítható.

Hívjuk a rendőrséget

Bűncselekmény észlelésekor a legrövidebb időn belül értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon, közölve a szükséges információkat (pl. személyleírás, menekülés iránya, eszköze, mit vitt el stb.)! A helyszínt hagyjuk érintetlenül, ha mégis történt bármilyen változtatás, azt jelezzük a kiérkező rendőröknek.

Tettenéréskor mérlegeljünk

A tetten ért elkövetőt bárki elfoghatja, és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatarthatja. Ennek lehetőségét azonban adott helyzetet mérlegelve kell dönteni. Ne keveredjünk a betörővel dulakodásba, mert nem tudhatjuk, milyen agresszív reakciót válthat ki belőle az ellenkezés. Tettenéréskor a lehető leghamarabb kérjünk segítséget elsősorban a rendőrségtől, de hangos kiabálásra akár a szomszédok is felfigyelhetnek és tudnak segíteni.

Ez is érdekelheti: Több családi házat is kipakolt Somogyban a betörőpáros: mintegy 100 millió forint értékű zsákmányra tettek szert

EXTRA AJÁNLÓ
Így lazuljunk el szülőként a nyaraláson (x)
Ezeket a fizikai és mentális problémákat okozhatja a vashiány (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/tolvaj-betoro-otthon-megelozes-vedekezes-tipp-tanacs-rendorseg-bunozo/nnqzg9h

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?