aug 2, 2020
22 Views
0 0

Jövő héten visszatér a nyaralók rémálma – friss időjárás előrejelzés

Written by

A mai nap alapvetően felhőtlen időre számíthatunk, igazi strandidő lesz.

“Csak helyenként jelenhet meg az égen kevés fátyol- és gomolyfelhő, csapadék estig nem valószínű. Elsősorban a Kisalföldön megélénkül a délkeleti, déli szél. A hőmérséklet kora délután 27 és 33, késő este 17 és 24 fok között várható, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(A legfrissebb hírek itt)

Hétfőn nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már a reggeli óráktól előfordulhat szórványosan zápor, zivatar; míg keletebbre csak elvétve lehet csapadék. Estétől DNy felől aztán kiterjedtebb csapadéktömb érkezhet. Napközben a déli, délkeleti, estétől nyugat felől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet – DK-en lehet forróság.

Ez is érdekelheti: Elmentünk az özönvíz sújtotta zalai faluba: a helyiek mondták el, mekkora nagy a baj valójában

Kedden erősen felhős lesz az ég. Hajnalban szórványosan, napközben átmenetileg csak elszórtan fordul elő csapadék. Estétől aztán dél felől egyre többfelé alakul ki zivatar, zápor. A zivatarok rendszerbe szerveződhetnek. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek. 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉNy-on már csak néhol, máshol még több helyen valószínű zápor, zivatar. 25 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északias szél élénk marad.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, zápor, zivatar inkább már csak eleinte a délnyugati tájakon lehet. Megkezdődik a felmelegedés: délután már 25-30 fok várható.

Pénteken és a hét hátralévő részében tovább melegszik az idő, visszatér az országos hőség 29-34 fokos maximumokkal. A sok napsütés mellett csak egy-egy lokális hőzivatar fordul elő.

EXTRA AJÁNLÓ
Ebben különbözik a gyerekek bőre a felnőttekétől (x)
Döbbenet: így hatott a járvány a vásárlási szokásainkra (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/idojaras-elorejelzes-kedden-zivatar-vihar-omsz/m2xtb8e

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?