Júl 11, 2020
29 Views
0 0

Razzia a bulinegyedben: prostitúció, fake drogok és kábítószer miatt indult eljárás – Videó

Written by

A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil és egyenruhás rendőrei 2018 novembere óta a társszervekkel együttműködve átlagosan havonta tartanak rendészeti és bűnügyi akciót a belső kerületek szórakozóhelyein és azok környékén. A BRFK rendőrei az ellenőrzéseket a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó-és Vámhivatallal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Munkavédelmi és Munkaügyi Főosztállyal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal, valamint a kerületek polgárőreivel és az önkormányzatok munkatársaival közösen hajtották végre.

(A legfrissebb hírek itt)

A közbiztonság érdekében az utóbbi években, a Belvárosban, a Terézvárosban, valamint az Erzsébetvárosban; a kerületi rendőrökön felül – a Készenléti Rendőrség és a BRFK központi egységei – hétköznap átlagosan 50, hétvégén 75 rendőrrel növelik a belső kerületekben a rendőri jelenlétet.

Budapesten az utóbbi nyolc évben közel a felére csökkent a bűncselekmények száma. A belső kerületek és a főváros turisztikailag frekventált részein az ellenőrzések lehetővé tették, hogy a rendőrök és a társszervek munkatársai hatékonyan tudjanak fellépni a különböző jogsértésekkel szemben, mint a garázdaságok, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, a hamis, vagy úgynevezett „fake” drogok terjesztésével kapcsolatos bűncselekmények, a prostitúcióhoz köthető bűncselekmények, az ittas járművezetés, valamint az engedély nélkül végzett taxiszolgáltatások.

(Ez is érdekelheti: Lecsaptak a rendőrök a drogdílerekre Pásztón: ezt találták a lakásban)

A 2018 novembere óta megtartott, több mint két tucat akcióban összesen 1767 rendőr, a társszervek részéről pedig 433-an vettek részt. Az ellenőrzések során a rendőrök 2970 embert igazoltattak, 646 gépjárművet, 55 szórakozóhelyet ellenőriztek és 127 kényszerintézkedést hajtottak végre. A prostitúcióhoz köthető tevékenység miatt 39, „fake drog” terjesztés miatt 9, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 114 esetben indult eljárás. Biztonsági intézkedésekre, szabálysértési és szakhatósági feljelentésekre, helyszíni és szakhatósági bírságokra 339 esetben került sor – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a bűnüldözési, bűnmegelőzési és rendészeti feladataikon túl a turisták által leginkább látogatott utcákon, tereken és a műemlékek környékén is megemelt létszámban vannak jelen, így jelenlétükkel növelik a szubjektív biztonságérzetet. ​

EXTRA AJÁNLÓ
Nincs több fejfájás: ezzel a trükkel egyszerűbbé válik a vállalkozók élete! (x)
Ezzel a trükkel fizetik be a számlákat a profik: pénzt és időt is spórolnak (x)

www.blikk.hu/aktualis/krimi/razzia-fake-drog-kabitoszer-prostitucio-ellenorzes-bulinegyed-budapest/51d6r9y

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?