Júl 11, 2020
13 Views
0 0

Riportban mutogatta a 24.hu újságírójának lakcímét a Hír TV

Written by

A Hír TV továbbgörgette riportsorozatát, melyben a 24.hu újságíróját próbálják meg összekötni Hadházy Ákossal: most már szenzitív adatokat is kiadtak az újságíróról, felcsöngettek a lakására, illetve vágóképeken is mutogatták lakcímét.

Pénteken írtunk arról, hogy a Hír TV “nyomozásba kezdett”, mert szerintük Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő törvénytelenül kéri meg a lakosságot arra, hogy a legfrissebb nemzeti konzultációs ívet ne a kormánynak küldjék vissza, hanem postázzák el azokat egy általa megjelölt postacímre. A Hír TV az üggyel kapcsolatban azt a szálat próbálta meg ezután felgöngyölíteni, hogy a megadott postafiók címén lakik a 24.hu egyik újságírója is, úgyhogy ez így aztán végképp törvénytelen. 

Szombaton “Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül” címmel aztán tovább “oknyomozta” a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alá tartozó orgánum a nemzeti konzultációs ívekkel kapcsolatos ügyet. Most a 24.hu újságírójának férjét kötötték a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz, a riportban pedig

  • Megmutatták az előző részből kimaradt postahivatalt;
  • Aztán a biztonság kedvéért ballagtak pár métert, hogy az újságíró házához is átsétáljanak;
  • Ahol a riport alapján és a Média 1 információi szerint csengetéssel is próbálkoztak.

Az anyagban újra előhozták azt is, hogy ráadásul Hadházy Ákos “bevallotta”, hogy ismeri az újságírónőt, a Hír TV szerint “arról viszont hallgatott, hogy az újságíró férjének van köze az alapítványhoz”. A bevallás maga egyébként így hangzott:

– Kovács Angel Mariannát ismeri-e Ön?

A Kovács Angel Mal…hogy hívják a hölgyet?

– Kovács Angel Marianna.

Igen, ő egy újságíró.

A riport végén végül azért arra is kitértek, hogy habár több médium is lehozta, szerintük ők nem állították, hogy az újságíró egy postafiókban lakna. Íme a teljes adás:

index.hu/kultur/media/2020/07/11/hir_tv_postafiok_szenzitiv_adatok/

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Média
banner

Vélemény, hozzászólás?