Júl 11, 2020
7 Views
0 0

A tábor véget ért, de az emlékek és a tudás örökre megmaradnak

Written by

A Véneken szervezett egyhetes közlekedésbiztonsági táborban a fiatalok különböző programokon és bemutatókon túl – a közlekedés témakörében mélyíthették el az eddig megszerzett ismereteiket.

A Győri Rendőrkapitányság a megyei rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával karöltve – immár hagyományosan – ez évben is megszervezte közlekedésbiztonsági táborát Véneken, 2020. július 6. és július 10. között. A programban a diákok az eltelt egy hét alatt a rendőrség társosztályainak bemutatóin túl, részt vehettek a közlekedési hatóság szakemberei, a katasztrófavédelem, illetve a vöröskereszt helyi munkatársai által tartott foglalkozásokon is. Az úgynevezett “szabadulós szobában” közösen szabadították ki Gordon macit a kiközösítés és zaklatás világából. Emellett a szervezők több szabadidős programot, illetve kerékpártúrát is szerveztek a fiataloknak, mintegy 22 kilométeren át a Duna árterületén Nagybajcsra, majd – Kisbajcs érintésével a tanösvényen át – vissza. A táborozás során a gyerekek egy igazi öko-tóban is fürdőzhettek a héten.

A táborlakók a közös túrázás alkalmával megtanulták, hogy amennyiben több kerékpáros halad együtt, csak egymás mögött, a követési távolságot megtartva szabad haladni. Továbbá kanyarodáskor mindenkinek körül kell nézni, nem lehet az előttük haladó után “vakon” tekerni.

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/a-tabor-veget-ert-de-az-emlekek-es-a-tudas-orokre

Article Categories:
police.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?