Júl 11, 2020
33 Views
0 0

Friss hírek a koronavírusos váci kézilabdásokról

Written by

A járvány utáni újranyitás jegyében május 25-én kezdték el a váci női kézisek a közös munkát, betartva a szigorú egészségügyi ajánlásokat, vagyis heti kétszer vértesztet végeztek a játékosokon és a szakmai stáb tagjain. Ezek mindig negatív eredményt hoztak, ám június végén az egyik csütörtöki teszt esetén derült ki, hogy többeknél is a koronavíruséhoz hasonló, gyenge tünetek jelentek meg. Ezután mindenkinél PCR-tesztet végeztek, amely tíz játékosnál igazolta a koronavírus-fertőzést.

Szilágyi Zoltán, a Vác női kézilabda-csapatának vezetőedzője az InfoRádióban elmondta: a vérteszt akkor is negatív volt, amikor a tünetek jelentkeztek egyes csapattagokon, ezért először, szúrópróba-szerűen, két játékost küldtek PCR-tesztre. Ám amikor az pozitív lett, az egész csapattól mintát vettek, így derült ki tíz játékos pozitivitása.

“Szerencsére most már mindenki tünetmentes, épp péntek délelőtt volt az egész csapat PCR-teszten, reméljük, most már negatív lesz az eredmény. Jó a hangulatuk, azoké is, akik elkapták a fertőzést” – mondta a tréner.

A teljes interjút meghallgathatják a Hetes című műsorban jövő kedden este fél 8-kor.

Nyitókép: pixabay

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?