Júl 10, 2020
55 Views
0 0

585 millió eurós támogatást hagyott jóvá az EP a szír migránsok számára

Written by

585 millió eurós támogatást hagyott jóvá az EP a szír migránsok számára

AZ Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta a szíriai válság miatt Törökországban, Jordániában és Libanonban rekedt menekültek és az őket befogadó közösségek támogatására szánt 585 millió eurós (mintegy 205 milliárd forint) finanszírozást – közölte az uniós parlament pénteken.

A jóváhagyás 485 millió euró humanitárius segély folyósítását teszi lehetővé a Törökországban élő szíriaiak, valamint 100 millió euró juttatását a Jordániában és Libanonban tartózkodó szír és a Szíriából érkezett palesztin menekültek, valamint az őket befogadó közösségek számára.

A támogatás hozzájárul az oktatásba való bejutás, a megélhetés és az egészségügyi, szennyvízelvezetési, vízellátási és hulladékgazdálkodási szolgáltatások támogatásához, valamint a szociális védelem terén megvalósuló projektek finanszírozásához.

A szíriai konfliktus 2020-ban a 10. évébe lépett. A válság előreláthatólag nem ér véget a közeljövőben, és továbbra is veszélyezteti az egész régió stabilitását, különös tekintettel a szomszédos országokra, Törökországra, Jordániára és Libanonra, amelyek közül az utóbbi kettő egy főre vetítve a világon a legtöbb menekültet fogadja be.

Az EP indoklásában aláhúzta, az érintett országok rendkívüli szolidaritást tanúsítottak a szíriai konfliktus menekültjeivel. A koronavírus okozta válság hatása újabb kihívásokkal egészítette ki már amúgy is nehéz helyzetüket. A válság elhúzódó jellegére való tekintettel mindhárom ország továbbra is segítségre szorul. Mindaddig, amíg nem állnak fenn a menekültek biztonságos visszatérésének feltételei, az uniós segítségnyújtás továbbra is alapvető fontosságú, mivel hozzájárul a stabilitás fenntartásához az összetett helyi környezetben – tették hozzá.

Forrás, fotó: MTI

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/585-millio-euros-tamogatast-hagyott-jova-az-ep-a-szir-migransok-szamara/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=585-millio-euros-tamogatast-hagyott-jova-az-ep-a-szir-migransok-szamara

Article Categories:
Európai parlament · pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?