Júl 9, 2020
43 Views
0 0

A lengyel kormány újra beperelt egy death metál együttest lengyelellenesség miatt

Written by

Újra bíróság elé kellett állnia a Behemoth nevű lengyel death metál együttes frontemberéne, Adam “Nergal” Darskinak, mert a lengyel kormány szerint egyik, a zenekaros pólókra nyomtatott logójuk a lengyel címert gyalázza meg. Ugyanemiatt egyszer már beperelték az együttest 2017-ben, de úgy tűnik, újra elővették a zenekar által akkor már megnyert ügyet.

Ez derül ki Nergal őt a bíróságon ábrázoló Instagram-fotójából és a hozzáfűzött szövegből.

Néhány idióta azt gondolja, hogy a logó a lengyel nemzeti címer meggyalázása. Tény, hogy NEM az. De ragaszkodtak hozzá, hogy újra megnyissák az ügyet, hogy még jobban kivizsgálhassák. Azt hiszik, a fehér sasokra vonatkozó minden jogot egyes-egyedül a lengyel állam birtokol, és a madár minden más ábrázolása blaszfémia.

– írta Nergal az Instagramon. A Loudwire mindehhez hozzáteszi: a szóban forgó pólót már nem is árusítja az együttes.

A frontember azt írja: “A lengyel-ellenességről szóló törvény alapján vádolnak minket. De ha engem kérdeztek, annál, mint hogy órákat kell eltölteni a bíróságon mindenkinek újságíróktól ügyvédeken át a bírókig, hogy ki tudja, mennyit költenek erre az abszurd ügyre az adófizetők pénzéből, semmi nem lengyel-ellenesebb.”

Nem ez az első alkalom, hogy a Behemoth-t bíróság elé idézik: 2010-ben blaszfémiával vádolták őket, miután széttéptek a színpadon egy bibliát, amelyet “a hazugságok könyvének” neveztek. Azt a vádat végül ejtették ellenük.

Ne maradjon le semmiről!

index.hu/kultur/zene/2020/07/09/a_lengyel_kormany_ujra_beperelt_egy_death_metal_egyuttest_lengyelellenesseg_miatt/

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Stenk
banner

Vélemény, hozzászólás?