Júl 8, 2020
26 Views
0 0

Kutyatámadás Borsodban

Written by

Kutyatámadás Borsodban

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.

Testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy középkorú hernádkércsi nővel szemben. A nyomozás adatai szerint 2020. július 7-én 17 óra 30 perc körül Hernádkércsen, a Kossuth Lajos utcában egy nagytestű kutya nekiugrott a kapunak, ami kinyílt. Az állat miután kifutott az utcára rátámadt egy 72 éves nőre, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök előállították a kutya gazdáját, akit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet a felelős álltatartásra:

• Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni, azok kialakítása során tekintettel lenni korára, nemére és élettani állapotára.

• Az állattartó mindenkor gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről.

• Az állattartó köteles gondoskodni az állat szakszerű gondozásáról. A szakszerű és jogkövető gondozás fogalomkörébe esik kutya esetén a mikrochippel történő egyedi megjelölése, valamint az eb életkorának megfelelő veszettség elleni oltás megléte és széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2020. július 8.

www.objektivhir.hu/display/hir.php?hirid=56122

Article Categories:
Objektív Hírügynökség
banner

Vélemény, hozzászólás?