Júl 7, 2020
68 Views
0 0

Elmaradnak idén a nagy szerbiai fesztiválok

Written by

A nagyobb szerb zenei fesztiválok, az újvidéki Exit, a belgrádi Beer Fest, valamint a nisi Nishville Jazz Fesztivál is közös közleményükben írtak arról, hogy nem tudják megtartani idén a fesztiválokat, írja az MTI.

A járványhelyzet alatt úgy volt, hogy augusztusra rakják át a nyári rendezvényeket, azonban a szervezők most bejelentették, hogy “a megszokott formában nem tudnák megtartani”, ezért inkább elhalasztják azokat. Hozzátették, lehet, hogy néhány száz fővel, jelképes formában megemlékeznek a fesztiválokról, de a korábbi évek többezres vendégseregére és a számtalan fellépőre idén nem lehet számítani.

A három nagy fesztivál mellett a negyedik ismertebb szerb zenei esemény, az oromi Malomfesztivál is nemrég, június végén jelentette be, hogy ők sem tartják meg a rendezvényt. Ők is hasonlóan arra hivatkoztak, hogy

A helyzet bizonytalanságából adódóan nem tudnánk olyan színvonalat nyújtani, amilyent szeretnénk, és ha le kellene mondanunk a rendezvényt, félő, hogy jövőre nem tudnánk megszervezni. (…) Fájó szívvel hoztuk meg ezt a döntést, de hisszük, hogy ha idén magunkba fordulunk és a belső építkezésre, fejlődésre koncentrálunk, jövőre újult erővel tudunk kifelé is építkezni, közösen.

Négy napja vezettek be az esetek újbóli növekedése miatt rendkívüli helyzetet Belgrádban. A főváros mellett 17 további településen is elrendelték a rendkívüli állapotot, ami lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy korlátozó intézkedéseket vezessenek be. Az ország korábban feloldotta az első járványhullám miatti intézkedéseket, de ezután egy nap alatt közel 300 új fertőzöttet regisztráltak. Hétfőn 6 halálos áldozata volt a vírusnak Szerbiában.

index.hu/kultur/zene/2020/07/07/szerb_zenei_fesztivalok/

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Stenk
banner

Vélemény, hozzászólás?