Júl 7, 2020
33 Views
0 0

Több millió dollárnyi segélyt kapott Kanye West cége az amerikai kormánytól

Written by

Kanye West cége, a Yeezy több mint 2 millió dollár támogatást kapott az amerikai segélyalapból, a PPP-ből, írja a Hollywood Reporter.

A járvány miatt megszűnő munkahelyek az amerikaiakat is érintette, ezért találta ki a kormány az úgynevezett PPP-t a dolgozók támogatására. A Paycheck Protection Program célja, hogy rá tudják venni a cégeket, hogy ne rúgják ki az alkalmazottaikat még akkor se, ha nincs bevételük, amiből fizetni tudnák őket. Az egész PPP-ről és arról, hogy ez egyébként miért ingyen pénz kvázi, itt írtunk.

A segéllyel kapcsolatban korábban már volt abból probléma, hogy nagy cégek elkezdtek élősködni rajta, ekkor a kormány azt tanácsolta a vállalatoknak, hogy mérlegeljék, valóban szükségük van-e a kölcsönre. Kanye West cégének úgy tűnik, szerintük volt, ugyanis a Yeezy igényelt segélyt, a hivatalos adatokból pedig azt tudni, hogy 2-5 millió dollár között kapott.

A jövőre elnökjelöltnek is induló zenész vállalata szerint ezzel 106 ember munkáját mentették meg. Arról itt írtunk, hogy a járványidőszakban, április végén nyilatkozott arról, hogy szerinte még annál is több pénze van, mint amit a Forbes ír, csak “a Forbesnál nem tudnak számolni”. 

index.hu/kultur/zene/2020/07/07/kanye_west_allami_tamogatas_yeezy/

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Stenk
banner

Vélemény, hozzászólás?