Júl 3, 2020
78 Views
0 0

Elgondolkodik a névváltoztatáson a rasszista nevű NFL-csapat

Written by

Miután legnagyobb szponzorai és az NFL is követelte, hogy a Washington Redskins amerikai focicsapat vezetése változtassa meg a csapat sokak által rasszistának tartott nevét, a csapat tulajdonosa, Dan Snyder bejelentette, hogy felülvizsgálják a csapat nevét. 

Amerikai őslakosok és általában jó érzésű amerikaik már évek, sőt évtizedek óta követelik, hogy az amerikai főváros focicsapata, a Washington Redskins, vagyis washingtoni rézbőrűek változtasson nevet, mert az gyakorlatilag egy rasszista gúnynév. A csapat tulajdonosa eddig minden esetben elhessegette a követeléseket, arra hivatkozva, hogy ebben semmi rasszista nincs és a csapat sikereivel új tartalommal töltik meg ezt a szót. 

Az elmúlt időszak antirasszista tüntetései után viszont újra a előtérbe került a csapat neve, és most már a csapat szponzorai is úgy érezték, hogy a rézbőrűzés tarthatatlan. A Redskins fő szponzora, a Fedex kérte Snydert  a névváltoztatásra, a logisztikai céghez pedig csatlakozott a Nike és magyart az NFL is. 

Snyder arról egyelőre nem beszélt, hogy mikorra döntenek majd csapat nevéről, csak annyit mondott, hogy a döntéshozatali folyamatba bevonják majd a csapat volt tagjait, a szponzorokat, az NFL-t és a washingtoni közösséget is. (BBC)

index.hu/sport/amerikaifutball/2020/07/03/washington_redskins_nevvaltoztatas/

Article Tags:
Article Categories:
120 yard · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?