máj 9, 2018
70 Views
0 0

Statáriális eljárás a pártellenzék ellen

Written by
Azonnali hatállyal feloszlatta a Jobbik vezetése a székesfehérvári alapszervezetet, mert Toroczkai László elnökjelöltségét támogatják. Sajtóhírek szerint a jelenlegi, Vonához hű vezetés így akarja megfélemlíteni azokat, akik nem Sneider Tamás mellett tennék le voksukat. Horváth-Tancsa Ágnes, a fehérvári Jobbik elnöke közölte, ha nem a Toroczkai-féle irányvonal győz, akkor kilépnek a pártból.

Azonnali eljárással oszlatja fel a Toroczkai Lászlót támogató alapszervezeteket a Jobbik jelenlegi, Vona Gáborhoz hű elnöksége – adta hírül tegnap a Ripost. A párt egyik legerősebb és legsikeresebb, székesfehérvári szervezetének elnöke, Horváth-Tancsa Ágnes az Origónak megerősítve a hírt közölte, az ottani alapszervezetet azonnali hatállyal már fel is oszlatta a Jobbik vezetése.

Az elnök rendkívül furának nevezte, hogy két kongresszus között folyamodtak ilyen drasztikus lépéshez. – A Jobbikon belül erőteljes irányvonalbeli különbségek vannak, ugyanakkor az értékrendbeli különbségek is egyre fokozódnak – nyilatkozta Horváth-Tancsa Ágnes a portálnak, hozzátéve, a székesfehérvári szervezeten egyértelműen példát akartak statuálni.

A polgármester melletti kiállást nem tolerálják Vonáék
Fotós: Mirkó István

A székesfehérvári elnök arról is beszélt, nem tartja jó iránynak, hogy a Simicska-féle párt közeledik a balliberális pártokhoz, azzal sem ért egyet, hogy újabban közösen tüntetnek. Szerinte Toroczkai László azért tüntetett együtt Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal és Heller Ágnessel, mert nem volt más választása a párt egységének fenntartása szempontjából.

Az Origó azt írta, Horváth-Tancsa Ágnes és a többi székesfehérvári jobbikos a jövőben egy egyesület keretén belül fog tevékenykedni. Amennyiben nem a Toroczkai-féle irányvonal győz, akkor kilépnek a pártból. Ebben az esetben a 2019-es európai parlamenti és az önkormányzati választásokon sem fogják támogatni a Jobbikot.

A portál szerint egy alapszervezet azonnali feloszlatásának lehetőségét egyébként az április 28-án elfogadott statáriális alapszabály-módosítás tette lehetővé. Ennek értelmében mindenféle vizsgálat és fellebbezési lehetőség nélkül fel lehet oszlatni azt az alapszervezetet, amely a párt elnökségének irányvonalával ellentétes politikát folytat.

Mindebből úgy tűnik, a Jobbik jelenlegi, tisztújítás előtt álló vezetése semmilyen formában nem támogatja és fogadja el a Toroczkai László által képviselt értékeket és politikai irányt.

A Ripost azt is írta, a Jobbik elnöksége már Novák Előd kizárásának a lehetőségéről is tárgyalt. Lapunk megkereste a volt alelnököt, hogy hallott-e az elnökségi szándékról, de Novák nem kívánt nyilatkozni.

www.magyaridok.hu/belfold/statarialis-eljaras-a-partellenzek-ellen-3075418/

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · magyaridok
banner

Vélemény, hozzászólás?