Júl 1, 2020
32 Views
0 0

Szomorú látványt nyújtanak az elhervadt virágok: senki sem látogatja Szilágyi István végső nyughelyét

Written by

Május 22-én helyezték örök nyugalomra a Kozma utcai Új Köztemetőben a színművészt, azóta hervadoznak a koszorúk a hanton, a búcsúszalagokat sár borítja. Úgy tűnik, az özvegy, Humenyánszky Jolán (78) szobrászművész sem járhatott egy ideje a sírnál. A színész rokonai, többek közt Belgiumban élő unokája hamarosan hazalátogat, s minden bizonnyal egyik első útja a temetőbe vezet majd, hogy elbúcsúzzon szeretett nagypapájától – szomorú látvány fogadhatja a fiatalembert.

Talán mostanában nem akadt, aki az idős özvegyet,Jolánt elkísérje a temetőbe / Fotó: Zsolnai Péter

Talán mostanában nem akadt, aki az idős özvegyet,Jolánt elkísérje a temetőbe / Fotó: Zsolnai Péter

(A legfrissebb hírek itt)

Hamarosan jönnek külföldről a rokonok, és bár Pityi bácsi unokája nem lehetett ott a temetésen, szép levelet írt, amelyet felolvastak a szertartáson. Minden bizonnyal kimegy majd a sírhoz is, hogy elköszönjön tőle, és talán akkor végre lesz friss virág is ott – mesélte lapunknak a család egyik ismerőse, aki azt is megjegyezte, a Budapesttől több ezer kilométerre élő rokonok nem tudják, mi várja őket az egykori családi házban.

– Azt hallották, hogy van egy fiatal fiú, akit nemrég ismert meg István özvegye, Jolika néni. Majdnem mindennap ott volt nála, és már szinte unokájaként tekint rá. A családtagok attól tartanak, ha megérkeznek, Jolika néni esetleg nem látja őket szívesen, nem engedi be őket. Nem tudják, mi fogadhatja őket itthon – mesélte szomorúan az ismerős.

(Ez is érdekelheti: Megharagudott volt menyére Szilágyi István özvegye: szerinte ő törölte a ház hirdetését)

Nem csoda, hogy a család tele van aggodalommal, hiszen hosszú ideje nem tudott kapcsolatban lépni Joli nénivel. Az özvegy testvére, Sarolta sem beszélt hosszú hetek óta a nővérével, legutóbb akkor érezte, hogy valami gond lehet, amikor a testvére eladásra kínálta az interneten a házat, amelyhez korábban foggal-körömmel ragaszkodott.

– Sajnos mostanában nem tudtam beszélni a testvéremmel, de úgy tudom, a ház hirdetése eltűnt az internetről és nem is került fel újra. Sajnálom, hogy a sír is ott áll elhanyagoltan – sóhajtott Sarolta. – Jolika biztos nem tud kimenni, a rokonok pedig nagyon messze laknak. Nem is tudom, hogy készül-e a közeljövőben sírkő, hiszen a testvéremnek nincs rá pénze, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok adóssága van.

A temetés után virágok és koszorúk borították a sírt

A temetés után virágok és koszorúk borították a sírt

Mostanra a virágok elszáradtak, a szalagok sárosan lógnak

Mostanra a virágok elszáradtak, a szalagok sárosan lógnak

Fizették a temetést

A Győri Nemzeti Színház és Gyomaendrőd városa saját halottjának tekintette a május elején meggyilkolt Szilágyi Istvánt, így a temetés költségeit felezve vállalta a teátrum és Szilágyi szülővárosának önkormányzata. A sírkövet viszont a családnak kell fizetnie, ám egyelőre nem tudni, ez mikor valósulhat meg.

EXTRA AJÁNLÓ
„Kérsz egy fagyit?” Ezzel a trükkel olcsón felkészíthetjük hűtőnket a nyárra (x)
Itt most szuper akciók várják a szépség szerelmeseit! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/szilagyi-istvan-sirjan-elszaradtak-a-viragok-senki-sem-latogatja-a-sirt/n61fwyn

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?