Júl 1, 2020
37 Views
0 0

Bezárkózott a gyász miatt: idén már képtelen színpadra állni Benedek Miklós

Written by

A korábban mindig vidám és kedves színész mérhetetlen gyászában egyelőre bezárkózott, nem tud a munkára koncentrálni. A Blikk információi szerint Benedek Miklós idén már nem lép színpadra, képtelen vállalni a szerepeit.

(A legfrissebb hírek itt)

Benedek – akit kollégái a színházi világ utolsó úriembereként is emlegetnek – az elmúlt év végén visszaadta a Játékszínben az összes szerepét, persze, akkor a legközelebbi kollégái sem tudták, hogy ennek az az oka, hogy minél több időt szeretett volna tölteni a fiával. Ismerősei szerint ráadásul a szomorúságot sem tudta volna elviselni a színpadon, ezért nem is veszi fel újra a munkát.

A háromszoros olimpiai bajnok, Benedek Tibor váratlan halála az egész országot megrázta/ Fotó: RAS ARCHIV

A háromszoros olimpiai bajnok, Benedek Tibor váratlan halála az egész országot megrázta/ Fotó: RAS ARCHIV

– Szakmai berkekben mindenki meg van győződve arról, hogy Benedek Miklós idén már nem vállal munkát. A legközelebbi bemutatója a jövő év elején lenne a József Attila Színházban, Az imposztor főszerepe vár rá. Ezt még nem mondta vissza, de úgy tudjuk, egyelőre nem beszél senkivel erről – mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő, színházi berkekben jártas forrás.

Benedek Miklós hosszú éveket töltött a Nemzeti Színház kötelékében, ahonnan több mint tíz éve távozott. Utána szabadúszó volt, nagyon sok patinás intézmény deszkáin megfordult. Többek között az Orlai Produkció két előadásában is szerepet kapott, a Heisenberg és a Folyón túl Itália című darabokban.

– Mivel a színházi évadnak vége, a színésznek kőszínházi kötelezettsége nincs. Mostantól fogva a produkció a nyári és szabadtéri meghívásokra koncentrál, ám ezek állásáról egyelőre nem tudunk beszámolni – közölte a teátrum munkatársa, aki azt nem mondhatta meg, hogy a színésszel a fia halála óta beszéltek-e, egyáltalán számítanak-e a közeljövőben a munkájára.

(Ez is érdekelheti: Nagyon megviselte a tragédia: barátai tartják a lelket Benedek Tibor gyászoló özvegyében)

Legendás hang és stílus

Benedek Miklós 1969-től, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése óta szinte állandóan színpadon volt. Jellegzetes orgánumával és fáradhatatlan, a karaktert a legapróbb részletekig kidolgozó stílusával évtizedeken keresztül volt a budapesti közönség egyik kedvence. Színészi munkássága mellett rendezőként is maradandót alkotott, többek között a másik fia, Benedek Albert írói közreműködésével. Filmvásznon a legtöbben Bujtor István (†67) A Pogány Madonna című filmjéből, illetve szinkronizálásaiból (Macskafogó, Vuk) emlékeznek rá.

EXTRA AJÁNLÓ
„Kérsz egy fagyit?” Ezzel a trükkel olcsón felkészíthetjük hűtőnket a nyárra (x)
Itt most szuper akciók várják a szépség szerelmeseit! (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/keptelen-iden-mar-szinpadra-lepni-benedek-miklos-fia-halala-miatt/cgkrmg5

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?