jún 30, 2020
20 Views
0 0

Adósságban úszik a Cirque du Soleil, most 3500 embert bocsátottak el

Written by

8 perce

Cirque du Soleil cirkusz vállalat csődvédelem

Újrastrukturálná az adósságállományát a Cirque du Soleil /Fotó: Northfoto

Újrastrukturálná az adósságállományát a Cirque du Soleil /Fotó: Northfoto

Blikk-információ Blikk-információ

Közel 3500 embert bocsátottak el a Cirque du Soleiltől, hogy csökkentsék a kiadásokat: csaknem 1 millió dolláros adósságban úszik a világ legnagyobb kortárs cirkusza, ezért csődvédelmet kértek.

A Cirque du Soleil is megsínylette a világszerte terjedő koronavírus-járványt. A montreáli székhelyű szórakoztatóipari vállalat márciusban szintén arra kényszerült, hogy az előadásait ideiglenesen leállítsa, társulatuk tagjainak mintegy 95%-át küldték akkor kényszerszabadságra.

Korábban az is felvetődött, hogy a vállalat többségi tulajdonát megvásárolja a Québec tartomány, ha a tulajdonosok az eladás mellett döntenek, mostanra pedig kiderült, hogy csődvédelmet kértek, az adósságuk ugyanis mintegy 1 milliárd dollárra tehető. A kiadások csökkentésének érdekében közel 3500 embertől váltak meg – írja a CNN nyomán az Index.

A québeci fellebbviteli bíróság ma hoz döntést az ügyükben, ezt követően az Egyesült Államokban is csődvédelmet kérnek. Úgy tervezik, a veszélyes koronavírus-járvány miatt elbocsátott emberek egy részét visszavennék. Hogy ki lesz a Cirque du Soleil új tulajdonosa, az várhatóan szeptemberben derül ki, a vállalat több befektetői csoporttal is tárgyal.

EXTRA AJÁNLÓ
Régóta nem jutott el a kozmetikusához? Így hozhatja helyre a bőrét otthon (x)
Micsoda?! Drasztikus árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Cirque du Soleil cirkusz vállalat csődvédelem adósság elbocsátás Montreál

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/3500-embert-bocsatott-el-a-cirque-du-soleil-csod-koronavirus-jarvany-koltsegek/kr3t8dv

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?