jún 26, 2020
53 Views
0 0

Bocsánatkérésre szólították fel a WHO-t

Written by

Bocsánatkérésre szólították fel az Egészségügyi Világszervezet vezetőjét az Európai Parlament meghallgatásán, írja az Euronews. A bírálok többek közt azt kifogásolták, hogy a szervezet túl gyakran változtatott az ajánlásain, valamint egyes országok befolyása alá került.

Peter Liese német EP-képviselő úgy fogalmazott:

Arra kérném, kövesse Ursula von der Leyent, aki bocsánatot kért a hibákért. Talán az Egészségügyi Világszervezet is jobb teljesítményre lenne képes legközelebb. Nem a főtitkárról van szó és nem is a beosztottairól, hanem azokról az államokról, amelyek nem adnak elég hatáskört a szervezetnek.

A WHO főtitkára, Tedros Adhanom Ghebreyesus a közös fellépés fontosságát hangsúlyozta:

Együtt kell dolgoznunk, hogy megtanuljuk a leckét a járvány után, és a világ többé ne legyen ennyire felkészületlen. Sokáig uralkodott a pánik és a nemtörődömség, ezért kiemelkedően fontos a felkészülés.

Ville Ninistö finn EP-képviselő több nyilvános adatot szeretne:

Ideális lenne, ha az országok megosztanák egymással a koronavírus-válsággal kapcsolatos szellemi jogokat és technológiákat, de több uniós ország vonakodik ettől. Azt szeretnénk, ha az egészség védelmében a tudomány megnyílna mindenki előtt, azonban ezen még Európában is dolgozni kell.

Kiemelt kép: Fabrice Coffrini / AFP

24.hu/kozelet/2020/06/26/koronavirus-who-europai-parlament/

Article Categories:
24.hu · Európai parlament
banner

Vélemény, hozzászólás?