máj 27, 2021
11 Views
0 0

9,5 millióra büntették az utast, aki piásüveggekkel dobálta a stewardesst, 4,7-re azt, aki a táskájával verte az utaskísérőt

Written by
  • Egy sűrűbben támadnak fizikailag is az utaskísérőkre az amerikai légiutasok, van, akinek a fogait is kiverték, a szabályozó hatóságot elárrasztották a hasonló ügyek.

A Southwest Airlines nevű amerikai légitársaság szakszervezete már központi beavatkozást sürget “az agresszió és erőszak járványa” ellen. Az amerikai repülőkön ugyanis látványosan megszaporodtak az atrocitások: a légügyi hatóság az elmúlt három hónapban 1300 agresszív utas ügyében volt kénytelen intézkedni.

A CNN témával foglalkozó videójában négy friss esetet idéznek fel, amikben utasok verbálisan gyaláztak, megráztak és meg is ütöttek munkájukat végző utaskísérőket. Az egyik utas pedig üres alkoholos üveggekkel és étellel dobálózott dühében, ami miatt a járat felszállás után nem sokkal visszafordult a kiindulási reptérre. A légügyi hatóság (FAA) 32750 dollárra, vagyis majdnem 9,5 millió forintra büntette ezért. Egy másik utas, aki januárban a kézipoggyásázával utött meg egy stewardesst, 16500 dolláros (4,7 millió forintos) számlát kapott.

A hatóság egyik embere úgy érzékeltette a mostani hullámot, hogy normális időszakokban néhány naponta érkezik be hozzájuk hasonló panasz, manapság viszont napi több is befut. Rádásul nemcsak hétköznapi utasok ügyeivel kell foglalkozniuk, az FAA előtt van egy alaszkai szenátor esete, aki megtagadta a maszkviselést, ezért erővel kellett leszállíttatni egy gépről.

444.hu/2021/05/27/95-milliora-buntettek-az-utast-aki-piasuveggekkel-dobalta-a-stewardesst-47-re-azt-aki-a-taskajaval-verte-az-utaskiserot?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?