ápr 27, 2021
8 Views
0 0

8 millióért árulják a Bíró Icáról készült szobrot: Szerintem az én akkori testem megér ennyi pénzt

Written by

Jól is jönne most az anyagi segítség Bíró Icának.

 Bíró Ica még 1987-ben állt modellt Pauer Gyula szobrászművésznek, aki méretarányos szobrot készített róla. Bíró Ica az elmúlt évtizedekben megőrizte a művet, de most beadta a Kieselbach Galériába, ahol nem csak kiállították, de árulják is.

A szobor ára ugyan nem nyilvános, de a galéria a Blikk érdeklődésére elmondta, hogy 7,8 millió forintra tartják a Bíró Ica-szobrot. Igaz, eddig az érdeklődők közül még senki nem tett ajánlatot. Pedig Bíró Ica örülne, ha mihamarabb pénzt kapna belőle.

Szerintem abszolút megér ennyit az életnagyságú szobor: egyrészt egy nagyon elismert művész készítette, másfelől szép alkotás lett. Szerintem az én akkori külsőm, a testem megér ennyi pénzt. Egyébként nem tudtam, mennyit állapított meg a galéria, nem értek a művészethez, de bízom bennük, ők értenek hozzá, jól végzik a munkájukat. Én bizományba adtam a szobrot, tehát előre megállapodtunk egy fix összegben, és ha sikerül eladni, akkor kapom meg a részemet. Igazság szerint bízom abban, hogy hamarosan új tulajdonosra talál, mert az összeg, amit kapok érte, jókor jövő segítség lenne ahhoz, hogy talpra álljak az elmúlt évek nehézségei után

– mondta Bíró Ica.

24.hu/szorakozas/2021/04/27/biro-ica-szobor-galeria/

Komment írása

Article Tags:
·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?