márc 28, 2021
11 Views
0 0

6 méter magas szobrot állítanak a Star Trek legendás Spockjának, Leonard Nimoynak

Written by

Leonard Nimoy, a város szülötte előtt tisztelegve a színész által a Star Trek-sorozatban alakított Spock jellegzetes üdvözlő gesztusát ábrázoló monumentális szobrot állít a bostoni Tudomány Múzeuma.

A rozsdamentes acél szobrot David Phillips tervezte. A több mint 6 méter magas emlékművet a múzeum előtt állítják majd fel. A város március 26-át hivatalosan Leonard Nimoy napnak nyilvánította Bostonban.

A bostoni szobor renderelt képe

© Museum of Science

Julie Nimoy, a színész lány a felidézte, hogy Spock jellegzetes üdvözlése, amellyel hosszú és eredményes életet kíván kétfelé széttárt ujjaival, azt az üzenetet jelképezi, amelyben apja erősen hitt. “Apám mindig is szerette Bostont, és megtisztelve érezte volna magát tudva, hogy a Tudomány Múzeuma emléket állít neki. A szobor nemcsak a világ egyik legelismertebb és legkedveltebb gesztusát ábrázolja, a béke, a tolerancia és a sokféleség jelképét, de szép tiszteletadás is egyúttal apám élete és öröksége előtt” – fogalmazott.

Nimoy a bostoni West Enden született, néhány háztömbnyire a múzeumtól. Több mint hatvan évet töltött a filmes pályán, színészként, rendezőként, íróként, producerként dolgozott Hollywoodban, de zenei felvételeket és fotókat is készített. 2015-ben, 83 évesen hunyt el.

[embedded content]

A félig vulkáni, félig ember Spock jellegzetes kézjelét maga Nimoy találta ki, akit egy ősi üdvözlés ihletett, amit gyerekkorában egy zsinagógában látott. “Arra emlékeztetett minket, ami a legjobb az emberiségben, és jövőképet adott nekünk egy észszerűségen és tolerancián alapuló társadalom felépítéséről” – méltatta Tim Ritche, a múzeum elnöke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának tudományos hírekkel is szolgáló Facebook-oldalát.

hvg.hu/tudomany/20210328_leonard_nimoy_szobor_bostoni_muzeum#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?