nov 21, 2020
3 Views
0 0

45 év után lett vége a legendás Omegának: ezért távozott négy évvel ezelőtt a zenekarból a most elhunyt Mihály Tamás

Written by

Három nappal ezelőtt Benkő László hunyt el, ma pedig a zenekar egykori basszistája Mihály Tamás halt meg.

(A legfrissebb hírek itt)

Mihály Tamás utoljára 2014-ben zenélt együtt mindenkivel, majd két éves huzavona után 2016-ban végleg kivált az Omega együtteséből, helyette a kisegítő basszista Szöllősi Katival álltak színpadra.

Katival és a gitáros Szekeres Tomival régóta együtt dolgozunk, számunkra ők épp olyan tagok, mint bárki más, csak az utóbbi három évben előrébb léptek – magyarázta akkor Benkő László és elismerte, a kialakult helyzetet nem tartják ideálisnak, de a közönség elfogadta a változást.

A vita és a szétválás oka az volt,hogy Mihály keményen bírálta zenésztársait , amikor az Omega a felcsúti Pancho Arénában lépett fel a Beat Misével.

Ez a fellépés olyasvalamit jelképez, amivel a zenekarnak nem lenne szabad azonosulnia – nyilatkozta akkoriban Mihály Tamás.

Legutóbb Mihály egy MTI-nek adott Kóbor János-interjú miatt dühödött be, amelyben az énekes azt állította, hogy az Omega 1995-ös lemeze, a Trans and Dance hozott döntő változást a zenekar felállásában, hiszen egyre fontosabb szerepet kapott Szekeres Tamás gitáros és Gömöry Zsolt billentyűs, viszont Molnár György gitáros, Mihály Tamás basszusgitáros és Benkő László billentyűs nem. Mihály Tamás hazugsággal vádolta zenésztársát, és pert is kilátásba helyezett.

Két éve Kóbor a Blikken keresztül üzent zenésztársának, hogy hajlandó a békülésre, akkor azt mondta, hogy Nagyon nagy szükség lenne „Misire” az Omegában és elmondta, hogy a basszista mindig is az Omega tagja lesz.

Aki egyszer omegás volt, az az is marad, ezt senki nem moshatja le magáról, és ebbe az is beletartozik, ha valaki azt mondja, már nem akar többet turnézni – mondta akkor Kóbor, “Misi” szavait idézve.

Mihály 2016-ban a Blikknek nyilatkozott arról, hogy miképp képzeli el a jövőjét.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Forralt bor, gyömbér, fahéjas alma: illatokkal is hangolódhatunk az ünnepre (x)
Most kell spájzolni! Így vásárolhatunk olcsóbban a SPAR-ban (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/zene/45-ev-utan-lett-vege-a-legendas-omega-mihaly-tamas/bpmhlt9

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?