ápr 29, 2021
8 Views
0 0

444: Navracsics Tibor Brüsszelben győzködte a bizottságot, hogy adhatnak pénzt az alapítványosított egyetemekre

Written by

Brüsszelben tárgyalt csütörtök délelőtt Navracsics Tibor volt uniós biztos a magyar kormány nevében, írja a 444.hu. Navracsicsnak jó kapcsolatai vannak az EU-ban, mert korábban öt évig volt oktatásért felelős biztos.

Navracsics a lap szerint arról próbálta meggyőzni a bizottságot, hogy az aggályaik ellenére adjanak pénzt a magyar felsőoktatásra a nemrég elfogadott segélycsomagból.

Ez azért lesz nehéz ügy, mert Brüsszel egyre kevésbé szeretne pénzt adni az egyetemekre úgy, hogy az alapítványosítás után nem pontosan tudni, mi fog történni a pénzzel, és ellenőrizni is nehéz lesz.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

24.hu/belfold/2021/04/29/narvacsics-brusszel-alapitvany-egyetem-targyalas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?