ápr 29, 2021
9 Views
0 0

44 forintos osztalékot fizet a Masterplast

Written by

A tervezettnek megfelelően, rendben lezajlott a Masterplast éves közgyűlése, ahol a pandémiás helyzetre való tekintettel az igazgatótanács döntött a közgyűlés hatáskörében eljárva – közölte a vállalat.

Elfogadásra került a társaság konszolidált auditált beszámolója, ahol az árbevétel a gyorsjelentésnek megfelelően alakult, ugyanakkor a vállalat működési és adózott eredménye mintegy 200 ezer euróval lett magasabb a korábban közzétetthez képest.

Döntött a közgyűlés az osztalék mértékéről is, aminek a 44 forintos részvényenkénti értéke megegyezik a stratégiai tervekben korábban közzétett előrejelzéssel.

A társaság osztalékpolitikája a jobb eredmény tükrében magasabb szintű osztalék kifizetését is lehetővé tenné, azonban a vezetőség figyelembe vette a vállalat folyamatban lévő és tervezett beruházásainak forrásigényét – olvasható a cég közleményében. Az osztalék 2021. október első felében kerül kifizetésre, az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatást 2021. június 30-ig teszi közzé a társaság.

A közgyűlés változatlan javadalmazás mellett további egy évvel meghosszabbította a jelenlegi Igazgatótanács tagok megbízatását.

Elfogadásra került a társaság 2021-2022-es évekre vonatkozó munkavállalói résztulajdonosi programjának (MRP) keretrendszere, amely a vállalat magyarországi vezetőinek és kiemelt alkalmazottainak nyújt részvényalapú ösztönzést.

A Masterplast stratégai fejlődésének és az MRP rendszer működtetésének biztosításához az Igazgatótanács megkapta a felhatalmazást további saját részvények vásárlására, melynek keretében 18 hónapon belül mintegy 3 millió darab részvényt vehet a társaság.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

www.portfolio.hu/uzlet/20210429/44-forintos-osztalekot-fizet-a-masterplast-480994

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?