máj 11, 2021
24 Views
0 0

3×3-as női kosár: a válogatott megkezdte a felkészülést az olimpiai selejtezőre

Written by

Megkezdte a felkészülést a május végi, grazi olimpiai selejtezőtornára a 3×3-as női kosárlabda-válogatott – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI azt írja, Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese hétfő óta Budapesten dolgozik, és a kilencfős keretben a 2019-es világversenyeken szerepelt Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Papp Dia mellett Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Szabó Fanni és Török Ágnes kapott helyet.

Ami a menetrendet illeti, a kosárszövetség tájékoztatása szerint a fővárosi edzőtábor csütörtökig tart, majd a hétvégén a svájci Miesben, a nemzetközi szövetség (FIBA) központjánál sorra kerülő tornán lép pályára a nemzeti csapat. Újabb kétnapos budapesti edzőtábort követően egy székesfehérvári torna jön magyar ellenfelekkel szemben, majd a válogatott 25-én indul el Grazba. Ausztriában május 27-én 18.15 órakor a fehéroroszokkal vívja első mérkőzését a város főterén, majd aznap 21.35-kor a hollandokkal is összecsap. Május 29-én 19.05-kor Észtország, 21.35-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C-csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a 30-adikára kiírt negyeddöntőbe – olvasható az MTI hírében.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi- és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

A következő hétvégén, június 4. és 6. között kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, s a magyar férfi-, valamint – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3×3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson – tekintett előre az MTI.

www.nemzetisport.hu/tokio-2020/3×3-as-noi-kosar-a-valogatott-megkezdte-a-felkeszulest-az-olimpiai-selejtezore-2825781

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?