jún 5, 2021
7 Views
0 0

3×3-as kosár: férficsapatunk is csoportelső lett Debrecenben

Written by

A hajdúsági megyeszékhelyen zajló 3×3-as kosárlabda olimpiai pótselejtezőn bravúros és nagyszerű teljesítménnyel Románia után Mongóliát is legyőzte nemzeti csapatunk.

A világos mezes magyarok előbb a románokat, majd a mongolokat győzték le (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Molnár Péter)


Hirdetés

A szombati utolsó ütközetben a magyar férfiválogatott Mongóliával harcolt a csoportelsőségért a debreceni olimpiai pótkvalifikációs tornán. Az Ulánbátor world tour-csapatára épülő ázsiai gárda rágós falatnak tűnt, de Ivosev Tamás így is veszélyes fegyver volt a kezünkben – aztán kiderült, hogy nem csupán ő, sőt…

Kerpel-Fronius Balázst faultolták távoli kísérlete közben, az első büntető bement neki, miközben a népes mongol szurkolótábor csúnyán kifütyülte őt. Keller Iván duplázta meg az előnyünket, amit két büntetővel egyenlíthetett volna ki Dulguun Enkhbat, ám csak egyszer volt eredményes – szintén hatalmas hangorkán közepette.

Rengeteg szabálytalanság tördelte darabjaira a mérkőzést, jó másfél perc elég volt Csirke Ferenc tanítványainak, hogy elérjék a kritikus számú, hat faultot. Kerpel-Fronius kíméletlenül bevágta messziről, 4–1-re elléptünk, hamarosan Demeter Attila zsákolt rettenetesen nagyot. Keller is megtalálta az utat a gyűrűbe a kétpontos vonalon túlról, öröm volt nézni a pályán látottakat.

Mintha nem is lett volna ellenfelük a mieinknek, féltávhoz közeledve 10–2 volt az előny, amiről álmodni sem mertünk, ráadásul ekkor még Ivosev nem is bizonyult eredményesnek. Temérdek labdát szerzett a magyar válogatott, mindenki odatette magát, Ivosev Tamás 1+1 pontos játéka után 13–2-t láthattunk az eredményjelzőn. Teljesen meggyilkoltuk a mongolok kreatív játékát, nem volt kérdés ekkor már, a nőkhöz hasonlóan a férfiakra is eggyel kevesebb találkozó vár majd vasárnap, hiszen megnyerik a csoportjukat. A végeredmény 21–8 lett, a produkció minden igényt kielégített, csak így tovább!

Folytatás az elődöntőben, valószínűleg Szlovénia ellen.

3X3-AS OLIMPIAI PÓTSELEJTEZŐ, DEBRECEN
Férfiak. B-csoport: MAGYARORSZÁG–Mongólia 21–8
A magyar pontszerzők:
Keller I. 10, Kerpel-Fronius 6, Demeter 3, Ivosev 2

Korábban
Magyarország–Románia 21–16

A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 2 győzelem, 2. Mongólia 1, 3. Románia 0

www.nemzetisport.hu/kosarlabda/3×3-as-kosar-ferficsapatunk-is-csoportelso-lett-debrecenben-2830607

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?