máj 26, 2021
22 Views
0 0

3rd party library kiválasztása, azaz vennél-e használt autót vaktában?

Written by

Nem jó ötlet aláaknázni a kódot, érdemes megnézni honnan is ered a felhasznált lib.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x)

Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x) Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

A különböző keretrendszerek és szabad szoftverek nagyon sok munkát megspórolnak a fejlesztés folyamán. De gyakran nem figyelünk arra, hogy honnan ered a library, csak arra, hogy funkcionalitásra tudja-e amit keresünk. Erre pedig figyelni kell, mert az utóbbi időben egyre gyakrabban használják a támadók a különböző fejlesztési eszközöket és szoftverfüggősségeket a támadó kód bejuttatására. Vinkovits Márk (Ericsson) biztonsági szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. május 19-i, biztonságos szoftverfejlesztéssel foglalkozó állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában röviden vázolja, melyek az alapvető higiéniás szabályok a libek kiválasztása során.

A téma iránt érdeklődők a biztonságos szoftverfejlesztés alapjaival a HWSW 2021. május 31-én kezdődő, 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

 

3rd party library kiválasztása, azaz vennél-e használt autót vaktában? – Vinkovits Márk (Ericsson)

Még több videó

www.hwsw.hu/video/124/biztonsagos-fejlesztes-programozas-3rd-party-lib-library-hwsw-free-vinkovits-mark.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?