ápr 29, 2021
8 Views
0 0

362-től próbál nekifutni a további erősödésnek a forint

Written by

Csütörtök reggel 362 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett a tegnap esti szinthez képest. A keddi kamatdöntés után fordult kicsit a hangulat a forint piacán, bár egyelőre nem annyira látványos a változás, mint március végén, amikor szintén a Monetáris Tanács döntése után kapcsolt erősödésbe a magyar deviza. Persze könnyen lehet, hogy megint célba vesszük a 360 alatti szintet, ha kitart a jó hangulat a következő napokban. A dollár most 298,7-nél jár, míg az angol font 417 forint közelében van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel, a cseh korona pedig egyelőre minimális elmozdulással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra 0,2%-kal erősödött a dollár ellenében, a dél-afrikai rand pedig egyelőre stagnál.

A Fed szerda esti üzenetei nem okoztak komoly meglepetést a piacon, az amerikai jegybank továbbra is elodázta a szigorítás gondolatát. Jerome Powell arról beszélt, hogy egyelőre az eszközvásárlási program leépítésének időpontjáról sem gondolkodnak. Ez pedig ismét gyengítette a dollárt, mely már éppen próbált volna magára találni. Most 1,2121-nél jár az euró-dollár jegyzés, ami gyakorlatilag megegyezik a szerda esti szinttel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/deviza/20210429/362-tol-probal-nekifutni-a-tovabbi-erosodesnek-a-forint-480848

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?