jún 5, 2021
9 Views
0 0

33 éve nem futották le ilyen gyorsan a női 100 métert

Written by

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce lett minden idők második leggyorsabb sprintere, miután 10.63 másodperccel nyerte a női 100 méteres síkfutást a kingstoni atlétikai versenyen.

A kétszeres olimpiai bajnoknál – akit 1,3 m/s-os hátszél segített – csak a világcsúcstartó Florence Griffith Joyner tudott gyorsabban futni, 1988-ban a 10.49-es világcsúcsa mellett 10.61-et és 10.62-t is teljesített.

A 34 éves, szabadtéren kilencszeres vb-aranyérmes Fraser-Pryce lehet Tokióban az első női atléta, aki ugyanazt a számot háromszor tudja megnyerni, ugyanis 2008-ban és 2012-ben is ő volt a leggyorsabb.

Amennyiben ez sikerülne, ő lenne a legidősebb atléta az olimpiák történetében, aki győzne ezen a távon.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/06/05/atletika-noi-100-meter-shelly-ann-fraser-pryce/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Atlétika · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?