máj 10, 2021
13 Views
0 0

3:2 képarányú Huawei monitorról szólnak a pletykák

Written by

Hirdetés

Kína legnépszerűbb mikroblogján – a Weibón – az a hír járja, hogy a Huawei egy új, MateWiew szériás monitorral készül meghódítani a fotósók asztalait, ami a laptopok kategóriájában sikeres 3:2 képarányt használja. A típus pontos nevét egyelőre homály fedi, de azt már tudni lehet, hogy egy 32 hüvelykes, 10 bites (valószínűleg IPS) panelről van szó, amely 4500×3000 pixelt varázsol elénk natívan. Ezek után furcsállnánk, ha az 1,07 milliárd szín megjelenítése FRC segítségével történne, mindenesetre a képfrissítési ráta sem szokványos, hiszen 90 Hz-ről beszélünk.


(forrás: Uncle Mountain/Weibo) [+]

A többi specifikáció még kérdéses, bár az ultravékony kávával szerelt kijelző elvileg VESA DisplayHDR400-as plecsnivel (és HDR10 támogatással) fog érkezni, szóval a maximális fénysűrűség legalább 400 cd/m² lesz. Csatlakozók tekintetében ugyancsak a terra incognitát rójuk, noha a felbontás a színmélységgel és a képfrissítéssel egyetemben a szükséges sávszélesség szempontjából DisplayPort 1.4-et vagy HDMI 2.1-et feltételez. A közelgő újdonságot ábrázoló, megszellőztetett kép azt sugallja, hogy a talpba egy Qi töltőt fognak beépíteni, ami ugyan nem egy kifejezetten nehezen implementálható extra, mégis ritkán találkozunk vele.

"Kép" a 42 hüvelykes gaming kijelzőről a bélyegalbumba
“Kép” a 42 hüvelykes gaming kijelzőről a bélyegalbumba (forrás: Weibo) [+]

A tervek szerint a gyártó május 16-án rántja le a leplet a készülékről, amit amúgy egy 42 hüvelykes, szintén MateView termékcsaládba tartozó, ám ezúttal játékosokat célzó, 3440×1440-es felbontású, 165 Hz-es modell is kísér. Az árakról nyilván még korai nyilatkozni, ahogy arról is, hogy a páros kapható lesz-e az öreg kontinensen, viszont mivel a Huawei nem gyárt paneleket, előfordulhat, hogy ha a mobilgépek ihlette koncepció asztalon is meleg fogadtatásban részesül, egy új trend megszületését érhetjük meg.

prohardver.hu/hir/3_2_keparanyu_huawei_mateview_monitor.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?