márc 31, 2021
7 Views
0 0

25 év után ismét jégre szálltak a Kerge kacsák – Nem olyan lett az új sorozat, mint amire számítottunk

Written by

Ők már nem azok a Kerge kacsák, akiket sokan megszerettek. A legendás hokicsapat visszatért a jégre, de ezúttal a tévéképernyőn, a Disney+ új 10 részes sorozatában. Gordon edzőnek annak idején rengeteget kellett dolgoznia, mire kikupálta a szedett-vedett alakulatot, de végül sikerrel járt és happy enddel fejeződött be a történet. Azóta viszont eltelt 25 év, a Kerge kacsák és az Emilio Estevez által játszott Gordon Bombay is nagyon megváltoztak.

(A legfrissebb hírek itt)

A jégkorong-csapat most már jéghideg lelkű profikból áll, akiket maximalista szüleik visznek ki a jégre, hogy egy sima edzésen is úgy odategyék magukat, hogy hányjanak és összeessenek utána. Ebben a lelketlen környezetben ismerkedünk meg Evannel (Brady Noon), aki nagyon kilóg a Kerge kacsák közül, ezért az edző gyorsan el is zavarja. A kissrác anyja, Alex (Lauren Graham) azonban nem adja fel, a kissé idegesítő, de odaadó nő elhatározza, hogy új csapatot épít fiának, amihez már csak 5 másik játékos, egy pálya és egy edző kell és indulhatnak is a 12-14 évesek bajnokságában.

Az ifjúsági szériában a legendás Gordon Bombay edző (Emilio Estevez) is felbukkan, aki megkeseredett és utálja a jégkorongot / Fotó: Disney+

Az ifjúsági szériában a legendás Gordon Bombay edző (Emilio Estevez) is felbukkan, aki megkeseredett és utálja a jégkorongot / Fotó: Disney+

A nő ekkor fut össze Gordon Bombayjel, akit természetesen a filmek után ismét Emilio Estevez játszik. Az egykori sikeredző viszont már csak árnyéka önmagának, egy kicsi jégcsarnokot üzemeltet, ahol tilos a hokizás. A férfi, aki korábban az amerikai álmot élte, még a mosdóba is limuzinnal ment, hallani sem akar a sportágról, ami annyi élményhez juttatta, arról pedig, hogy egy gyerekcsapat élére álljon, még kevésbé. A makacs Gordont végül a pénz meggyőzi, de arra, hogy tanítsa is Evanéket, legalább a második epizódig várni kell.

A Disney+-nak szüksége van arra, hogy sokfajta eredeti tartalommal vonzza be az új előfizetőket, hiszen nagyjából feleannyi regisztrált nézőjük van világszerte, mint a Netflixnek. A The Mandalorian azokat a Star Wars-rajongókat is meggyőzte, akik a Rey kalandjait feldolgozó új trilógia miatt kiszerettek a messzi-messzi galaxisból. A WandaVision és a Sólyom és a Tél Katonája pedig a Marvel-fanatikusokat szólítja meg, olyan minőséggel, mint amiket a képregénygyár filmjeitől megszokhattunk. De kinek szól az új Kerge kacsák sorozat, a Mighty Ducks: Game Changers?

A Szívek szállodája után Lauren Graham (a képen jobbra) ismét egy aggódó, egyedülálló anyát játszik / Fotó: Disney+

A Szívek szállodája után Lauren Graham (a képen jobbra) ismét egy aggódó, egyedülálló anyát játszik / Fotó: Disney+

Azoknak, akik némi nosztalgiára vágynak és szívesen viszont látnák a Kerge kacsákat és Gordon edzőt, egy kissé ismerős felállásban. A történet nyilván abba az irányba tart, hogy Emilio Estevez kultikus karaktere az új, balfék hokicsapatot kezdi edzeni és végül farkasszemet néznek egykori csapatával. A rebootok mostanában jól futnak, a Disney+ szériája igyekszik is építeni a nosztalgiára. Látszik, hogy a fiatalabb közönséget célozták meg a produkcióval, melyet egyértelműen úgy alkottak meg, hogy a teljes család tudja élvezni. Itt várhatóan nem törnek majd a csontok, és kőkemény kisvárosi depresszió sem lesz, mint a Péntek esti fényekben. A Kerge kacsák széria ehelyett szívmelengető jelenetekkel, egy jó adag optimizmussal és némi, a Disney-re olykor jellemző gyerekes hangvétellel támad.

Ebből a szempontból csalódás a Mighty Ducks: Game Changers, jobb lett volna, ha egy komolyan vehető, sportsorozatként folytatják az eredeti trilógiát. Abból a szempontból meglepő ez a húzás, hogy a tévésorozat vezető írója az a Steven Brill, aki a 90-es években bemutatott mozifilmek forgatókönyvét is jegyezte. Emilio Estevezt jó megint látni, egyértelműen ő az a szereplőgárdából, aki a legjobb és leghihetőbb alakítást nyújta. A Szívek szállodája sztárja, Lauren Graham itt lelkes egyedülálló családanyaként tér vissza, a színésznő azonban nagyon harsány. Érthető, hogy egy bizonyos rétegnek az ő neve adhatja el a produkciót, de nagyon jót fog tenni a végeredménynek, ha belőle egy kicsit a későbbiekben visszavesznek.

Betöltés…

A gyerekszínészek teljesítménye tipikus Disney-filmes, de vannak azért köztük érdekes karakterek: például a videojátékfüggő Koob (Luke Islam), akit úgy kell kihámozni a gamer-székéből, hogy jöjjön a való életben hokizni, vagy éppen a jégkorong-podcastot vezető Nick (Maxwell Simkins), de a több száz dolláros felszerelésben feszítő, ugyancsak nagyon béna Logan (Kiefer O’Reilly) és a Jackassből szalajtott Sam (De’Jon Watts) is megéri a maga pénzét.

Értékelés:

Az, hogy valóban a csalódások közé írhatjuk-e majd fel a Kerge kacsák sorozatot, nagyban függ attól, hogy merre viszik el a maradék kilenc epizódot. A pilotnak megvan a maga bája, a fiatalabb nézőket a készítők által csepegtetett optimizmus foghatja meg, míg az idősebbeket a nosztalgia. Emilio Estevez nélkül ez csak egy sokadik Disney ifjúsági széria lenne, de amennyiben visszavesznek Lauren Graham anyatigris karakteréből és több kibontakozási lehetőséget adnak a Kerge kacsák szedett-vedett, új kihívóinak, akkor még könnyen meglehet, hogy kellemes meglepetés lesz a dolog vége.

5,5/10


Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Vajon engedélyezett az együttlét „azokon” napokon? (x)
„Azt hittem, nem lehet kisbabám” – Emiatt nem tudott teherbe esni a fiatal nő (x)

www.blikk.hu/streaming/kerge-kacsak-sorozat-disney-kritika-tv/493krgt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?