máj 29, 2021
14 Views
0 0

22 ezer töltényt, tucatnyi fegyvert és robbanóanyagokat találtak a San Jose-i tömeggyilkos házában

Written by


Helyszínelés San Jose-ban Fotó: PHILIP PACHECO/Getty Images via AFP

Eddig kilenc halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely szerdán történt a Santa Clara Valley közlekedési vállalat vasúti dolgozóinak reggeli gyűlésén Kaliforniában, San Jose városában.

Samuel Cassidy, miután tüzet nyitott a cég állománygyűlésén, még a rendőrök helyszínre érkezése előtt magával is végzett.

1993 óta ez volt a legsúlyosabb illetve leghalálosabb lövöldözés a Kaliforniai-öböl térségében.

A helyi seriff szerint Cassidy készült a vérengzésre, és Cassidy célja egyértelműen az volt, hogy minél több emberéletet kioltson.

A rendőrség pénteken közölte, hogy a támadó a támadás előtt saját házát is lángra gyújtott, mielőtt útnak indult az állománygyűlésre. A ház lángba is borult, és rengeteg bizonyíték, ami segíthetett volna feltárni a tömeggyilkosság okait, megsemmisült.

A helyszínelők így is brutális mennyisgégű – 22 ezer – lőszerre bukkantak, és mintegy tucatnyi fegyver is előkerült, különböző rejtekhelyekről. Később Cassidy munkahelyi szekrényéből is előkerültek különböző robbantáshoz használatos eszközök és anyagok.

A nyomozók szerint Cassidy három félautomata kézifegyverrel hajtotta végre a támoadást reggel 6.30-kor.

A férfi volt felesége, Cecilia Nelms az AP-nek azt nyilatkozta, hogy Cassidy beszélt neki arról, hogy meg akarja ölni a kollégáit, de soha nem hitte volna, hogy erre tényleg képes.

444.hu/2021/05/29/22-ezer-toltenyt-es-tucatnyi-fegyvert-es-robbanoanyagokat-talaltak-a-kilenc-embert-megyilkolo-san-jose-i-lovoldozo-hazaban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?